Genser

Denne genseren er super for figuren

Har en heldig effekt på lengden din.

V-HALS PÅ SITT ALLER BESTE: - Genseren med den dype v-utringningen har sine fordeler, den er sexy, vekker oppsikt og vil gi deg en forlenget figur. Alt dette grunnet v-halsen og stripene som peker nedover, sier KKs stylist og motejournalist Nadine Monroe. Foto: All Over Press
V-HALS PÅ SITT ALLER BESTE: - Genseren med den dype v-utringningen har sine fordeler, den er sexy, vekker oppsikt og vil gi deg en forlenget figur. Alt dette grunnet v-halsen og stripene som peker nedover, sier KKs stylist og motejournalist Nadine Monroe. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: En genser har mange fordeler. Den gir deg en flott hals, går du for en fresh farge får ansiktet ditt straks litt mer glød og bruker du den til et smalt blyantskjørt er du klar for fest.

Styler du den riktig blir du mer enn pyntet nok for både middagsselskapet og en dag på kontoret, og hjemme er den digg å bruke til kosebuksa.

90-tallsgenseren er tilbake

KOMMER FOR FULLT TIL VÅREN: Da KK.no var på pressevisning hos Gina Tricot, var V-halsgenseren ett av nøkkelplaggene.
KOMMER FOR FULLT TIL VÅREN: Da KK.no var på pressevisning hos Gina Tricot, var V-halsgenseren ett av nøkkelplaggene. Vis mer

Nå er dessuten ribbestrikkegenseren fra 90-tallet i vinden som aldri før. Stilen er sporty, preppy og avslappet.

Denne våren og sommeren har genseren vært et må-ha hos kjendisene, spesielt en variant fra det amerikanske merket Rag & Bone.

Nå henger genseren på stativene i kjedebutikker som Zara og H&M også, og hos Gina Tricot er den ett av nøkkelplaggene til våren.

V-halsen du vil elske

Utenom å være fresh og ungdommelig, har genseren dessuten en stor fordel, nemlig den lange V-halsen som løper nedover brystet. 

- Genseren med den dype v-utringningen har sine fordeler, den er sexy, vekker oppsikt og vil gi deg en forlenget figur. Alt dette grunnet v-halsen og stripene som peker nedover, sier KKs stylist og motejournalist Nadine Monroe.

V-HALSEN OG STRIPENE PÅ DEN GIR DEG EN ILLUSJON OM EKSTRA LENGDE: Kort modell (kr 400, H&M), i mørkeblått (kr 400, Zara) og i knall hvitt (kr 300, fra Gina Tricots vårkolleksjon). Foto: Produsenter
V-HALSEN OG STRIPENE PÅ DEN GIR DEG EN ILLUSJON OM EKSTRA LENGDE: Kort modell (kr 400, H&M), i mørkeblått (kr 400, Zara) og i knall hvitt (kr 300, fra Gina Tricots vårkolleksjon). Foto: Produsenter Vis mer

Genseren passer også utmerket til bukser og skjørt, noe som er fint når vi skal pynte oss lit ekstra på kontoret.

IT-GENSEREN: Supermodell Alessandra Ambrosio er en av flere kjendiser som elsker V-hals-genseren - denne er fra merket Rag & Bone. Foto: All Over Press
IT-GENSEREN: Supermodell Alessandra Ambrosio er en av flere kjendiser som elsker V-hals-genseren - denne er fra merket Rag & Bone. Foto: All Over Press Vis mer

Vintage V-hals

Strikkede collegegensere med v-hals var moderne på nittitallet. Derfor kan det godt hende at secondhandsjappa, Uff eller Fretex har noen varianter i hyllene sine.

Slik får du en genser ikke alle har, til en billig penge, og du følger ikke strømmen på samme måte.

Dersom du finner en slitt Levis 501-bukse i tillegg - løp og kjøp. Sammen er buksen og strikkegenseren perfekte - som hånd i hanske.

Sjekk sømmen

Men er det riktig søm på genseren? Når du skal kjøpe deg en fin genser, er det viktig at du sjekker om den har en synlig søm eller ikke. Dette vil nemlig ha en effekt på hvordan du vil bli seende ut, spesielt hvis du vil se litt nettere ut.

- Sømmen som går rundt skulderen kan gi en illusjon om smalere eller brede skuldre, avhengig av hvor den er plassert, sier Monroe.

- Regelen er at dersom sømmen går rett ned kant i kant med der armen begynner, vil skuldrene virke smalere, legger hun til.

Dette gjelder også om sømmen går fra halsen og skrått ned til skulderen. Men går sømmen nedenfor skulderen, vil du straks se litt bredere ut.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer