Grått hår

Denne hårfargen bør du gå for når håret blir grått

- Det man må tenke på er hvor grå man er og hvor ofte man er villig til å gå til frisøren, sier ekspert.

GRÅTT HÅR: Har du grått hår og er usikker hvilken farge du skal gå for når du er hos frisøren? Kanskje disse tipsene kan hjelpe deg! FOTO: NTB
GRÅTT HÅR: Har du grått hår og er usikker hvilken farge du skal gå for når du er hos frisøren? Kanskje disse tipsene kan hjelpe deg! FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Mange kvier seg for at håret plutselig en dag begynner å bli grått. Noen får de første «små grå» i ung alder, allerede i 20-årsalderen, mens andre får det langt senere - og noen får det nesten ikke i det hele tatt.

KK har tidligere skrevet saker om at naturlig grått hår er hot. På menn har det lenge blitt sett på som sexy, og nå viser det seg at også kvinner ønsker å beholde sølvmanken sin. Kult!

Likevel er det ikke til å stikke under stol at mange av oss fortsatt ønsker å farge bort de grå hårene.

Men hvilken farge bør man da velge? Skal man gå for den samme fargen som man hadde før man ble grå, eller blir resultatet bedre med en litt annen nyanse?

Mindre kontrast

Markus Musum Helgesen, frisør ved Haux i Oslo, sier til KK at om man føler seg mest komfortabel med den fargen man hadde før man ble grå, så kjør på.

- Det man må tenke på er hvor grå man er og hvor ofte man er villig til å gå til frisøren. Desto større kontrast det er mellom «den gamle fargen» og den nye, grå - jo mer er man nødt til å gjøre med det, sier Helgesen.

Skal man kun tenke på hva som er mest praktisk og mest økonomisk, er det med andre ord lurest å la håret bli grått. Hvis man ikke er klar for det, råder Markus å velge en eller annen form for lys blondt - enten i form av striper eller i form av farge/lystoning.

Dette vil gi mindre kontrast mot det grå.

- Man kan også gå for en minicolor eller gråhårsblending. Den typen farging dekker ikke 100 prosent, men mellom 50-70 prosent. Det kan være en god løsning om man ønsker å enten venne seg til det grå håret, slik at overgangen ikke blir så stor, eller om man ønsker at kun noe av det grå håret skal synes.

En liten funfact

Til de blonde ville han anbefalt å gå for minst mulig kontrast - for eksempel en kaldere blondfarge. Hos de mørke, som ønsker å fortsette å holde seg der, anbefaler han enten gråhårsblending, eller å begynne med å legge inn lysere/kaldere spill i håret.

- En liten funfact om de rødhårede er at de ikke blir grå, hvert fall ikke salt/pepper-grå. Det som skjer med pigmentene til de med rødt hår er at det røde går mot en varm blondtone, før pigmentene i håret forsvinner helt og man blir en «foxy silver-babe»! Hos rødhårede ville jeg derfor anbefalt å bare la det gå sin gang, eventuelt legge inn litt striper for å bryte opp fargen, sier Markus.

- Ikke glem at dette er mine tips, så selvfølgelig - «all is fair in love and hair»!

KRØLLE HÅRET: Så enkelt kan du selv lage råflotte krøller (beach waves) med rettetanga! Video: Cecilie Krogh Vis mer

Anbefaler striper

Også frisør ved B.Hair i Molde, Birgit Flønes, sier til KK at man helst bør gå for en farge som gir minst mulig kontrast mot det grå - hvis man skal farge håret. Det vil i alle fall kreve mindre vedlikehold og derfor være best for lommeboka.

- Men om man i utgangspunktet er veldig mørk eller har en varm farge, og plutselig blir ordentlig grå, kan det være bedre å gå for en litt lysere og kaldere tone, sier Flønes.

Videre anbefaler hun striper over helfarging om man ønsker et mest mulig naturlig resultat, og mindre synlig ettervekst når den kommer.

- Det er bedre å jobbe med det grå håret, enn mot det. Og husk: Bruk fuktrike produkter! Håret blir tørrere og stivere når det blir grått.

Dette produktet skal skjule grå hår – eller ettervekst – på sekunder, men funker det? Vi testet! Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer