Hår

Denne hårtrenden kommer vi til å se mye av fremover

Ønsk pastellfargene velkommen!

PASTELLFARGER: Ettersom det har blitt så enkelt å få tak i parykker leker folk seg mer med farger enn noen gang, sier frisør. FOTO: NTB Scanpix
PASTELLFARGER: Ettersom det har blitt så enkelt å få tak i parykker leker folk seg mer med farger enn noen gang, sier frisør. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rosafarget hår er en trend som alltid har gått i rykk og napp, både her hjemme i Norge og i Hollywood. Rosa-, korall- og lavendelfarger har vært blant de mest populære hårfargene vi har sett tidligere.

Og nå ser det ut til at denne fargerike trenden er tilbake! For ifølge nettstedet Refinery er fargerike lokker en stor hit i Hollywood om dagen.

Linn Jøssang Helgeland, som er frisør ved salongen Gevir i Oslo, bekrefter til KK at pastellhårtrenden er å spotte mye i Hollywood om dagen.

Ettersom det har blitt så enkelt å få tak i parykker leker folk seg mer med farger enn noen gang. På catwalken så hun pastellfarger hos blant andre Marc Jacobs og Lady Gaga på Golden Globes. Kylie Jenner stilte opp med en dus sjøblå farge.

LADY GAGA: Under Golden Globe-utdelingen i år stilte Lady Gaga opp med pastellblå farge i håret. FOTO: NTB Scanpix
LADY GAGA: Under Golden Globe-utdelingen i år stilte Lady Gaga opp med pastellblå farge i håret. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

- En stor del av trenden er å bruke forskjellige farger på en gang, såkalt regnbuehår. Det florerer av filmsnutter på sosiale medier med fargeeksperter som viser hvordan de påfører fargen, med før og etter-bilder.

- Hvem er det som kler «spreke» farger i håret?

- De med solbrun til mørk hud er de som kler best de mest pigmenterte fargene. En lys hud kler best pastell/dusere toner. Om du skulle driste deg til en av pastellfargene anbefaler jeg deg å bruke litt farger på klærne og sminke deg litt ekstra, sier Jøssang Helgeland.

Hun trekker frem de «naturlige» pastellfargene som fersken- og gultoner som de mest kledelige.

Tror det kommer til Norge

Frisør ved NaluNalu frisør på Grünerløkka, Siri Myhre, sier hun har stor tro på at også Norge vil henge seg på den samme trenden utover sommeren.

- Det tror jeg absolutt! Dette er noe vi gjør en del i salongen på sommeren - og spesielt rundt festivaltider. Hvis det er enda mer populært i år, så følger vi nok etter, sier Myhre til KK.

Alle kler det

Hun mener at alle kler å ha disse fargene i håret, med tanke på at de finnes i så mange nyanser at man enkelt kan tilpasse det til hver og en kune.

- Dessuten tenker jeg at man ikke skal bry seg så mye om hva man kler og ikke. Vil man ha rosa hår eller håret i en annen farge er det bare å prøve for å se om man trives det det. Det er jo tross alt bare hår - så man burde ha litt gøy med det!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer