Bryn:

Denne ikoniske looken ønsker alle seg i høst

De tynne brynene var en kort, forbigående trend. Finn fram din indre Audrey Hepburn utover høsten.

BRYN: Audrey Hepburns bryn er ikoniske - og etter at tynne, overnappede 90-tallsbryn gjorde en kortvarig comeback, er det The Audrey Brow som trender i høst. Foto: Moviestore/REX/NTB
BRYN: Audrey Hepburns bryn er ikoniske - og etter at tynne, overnappede 90-tallsbryn gjorde en kortvarig comeback, er det The Audrey Brow som trender i høst. Foto: Moviestore/REX/NTB Vis mer
Publisert

Som typisk nok hva trender angår, gjør de trendene vi aldri trodde skulle komme tilbake comeback en eller annen gang. Tidligere i år var det de spiktynne, 90-2000-tallsbrynene som, vel, sto opp fra de døde.

Selv om den overnappede looken var å se på både diverse kjente profiler og et TikTok-filter eller to, bet den seg derimot ikke helt fast. For denne høsten er det en klassiker-look som er på vei full fart inn i trendbildet igjen.

Som motreaksjon på tynne bryn, er det ingen ringere enn Audrey Hepburn du bør la deg inspirere av nå. «The Audrey Brow» er høstens store bryntrend og vi har spurt makeupartisten om råd.

KKs egne mote- og skjønnhetsekspert, Ida Elise Einarsdottir, er ikke det minste overrasket over at den fyldige, markerte looken allerede danker ut overnappede bryn.

De supertynne 90-tallsbrynene får med mer eller mindre jevne mellomrom en oppsving, men klarer liksom aldri å holde seg relevante på samme måten som de mer naturlige brynene, understreker Einarsdottir.

The Audrey Brow som trender nå, er jo langt mer ikonisk, tidløst og ikke minst kler det alle. Og har man ikke tykke bryn fra naturens side kan man alltids jukse, minner hun.

Mindre bryn markerer ansiktet mindre

Looken har nylig blitt sett på både Zoë Kravitz og Kendall Jenner. Internasjonale motemagasiner er enige: Audrey Hepburn-looken is having a moment.

Og heldigvis, går det så absolutt an å «jukse seg til» fyldigere bryn. Makeupartist Dajana Tomanovic deler gjerne sine beste dos & donts.

Men en Audrey Brow er for så vidt noe mer spesifikt enn fyldige markerte, bryn. Selve formen er tross alt en viktig del av hvorfor looken hennes ble såpass ikonisk.

The Audrey Brow kjennetegnes av store, fyldige og markerte bryn, som går mer rett, og har en «løftet» hale, forklarer Tomanovic.

FYLDIG LOOK: De fyldige brynene holder seg relevante. Makeupartist og beautyprofil Dajana Tomanovic gir oss sine tips til The Audrey Brow. Foto: Instagram @dajanamakeup
FYLDIG LOOK: De fyldige brynene holder seg relevante. Makeupartist og beautyprofil Dajana Tomanovic gir oss sine tips til The Audrey Brow. Foto: Instagram @dajanamakeup Vis mer

Ifølge Tomanovic, er det en helt naturlig forklaring bak det at tynne bryn gjerne ikke overlever så lenge i trendbildet. Bokstavelig talt.

Tynne bryn er noe som er mindre kledelig, og mer jobb og opprettholde om man ikke har lite brynshår fra før. Det ser også mer unaturlig ut om man overnapper, noe som mange nok må, sier hun.

Mindre og tynnere bryn markere ansiktet mindre, minner hun.

I tillegg er det slik at det kan være skummelt lett å angre etter å ha gått løs med pinsetten for en fyldigere look kan være vanskelig å få tilbake igjen.

På den annen side, virker det kanskje skummelt å skulle gå over til mer markerte bryn?

Noen kan fort se litt maskuline ut med kraftige bryn, men om man uansett ønsker looken, anbefaler jeg å holde fokus på markere ytterkanten av brynet mer og bruke brynsgele for å spre brynshårene litt slik at det ikke blir så tett, tipser Tomanovic.

IKONISK: Det er ikoniske og karakteristiske Audrey Hepburn som påvirker høstens bryntrender. Foto: Moviestore/REX/NTB
IKONISK: Det er ikoniske og karakteristiske Audrey Hepburn som påvirker høstens bryntrender. Foto: Moviestore/REX/NTB Vis mer

Dajanas dos and don'ts:

The Audrey Brow er en trend mange kan kle. Og man trenger faktisk ikke ha tette bryn fra naturens side for å få til looken men ta likevel utgangspunkt i egne bryn.

Har du mindre hår eller lysere hår, anbefaler jeg å starte med en brynsskygge for å skape formen først, og så gå inn med en brynspenn for å skape illusjon av hår, sier Tomanovic.

Slik vil det se mye mer naturlig ut. Brynsgele er et stort must her for å skape mer fylde, men også for å gi hårene et løft og ikke minst få frem brynshårene, tipser hun.

FAVORITT: Ifølge Tomanovic, er en god brynsgelé et must for å skape looken. Klar gel fra Caia Cosmetics, kr 195.
FAVORITT: Ifølge Tomanovic, er en god brynsgelé et must for å skape looken. Klar gel fra Caia Cosmetics, kr 195. Vis mer

At hårene kommer godt frem, er viktig for å skape illusjonen om mer hår dersom du ikke er en av de som har mer enn nok av de fra naturens side.

En brynsgele med både fiber og farge vil gjøre slik at brynene ser fyldigere ut, anbefaler Tomanovic.

Man kan også gå til en profesjonell salong og få de farget og formet man blir fort sjokkert hvor mye «mer» hår man egentlig har da!

Når det kommer til den kjente, løftede halen på Audreys bryn, mener Tomanovic du kan oppnå looken på ulike måter.

POPULÆR LOOK: Flere kjendiser sverger gjerne til fyldige, markerte bryn - her på Megan Fox. Foto: Instagram @meganfox
POPULÆR LOOK: Flere kjendiser sverger gjerne til fyldige, markerte bryn - her på Megan Fox. Foto: Instagram @meganfox Vis mer

Siden dette kanskje ikke er naturlig hos mange, kan du enten velge å nappe litt for å det et løft eller bruke en concealer for å skjule halen også sminke den mer rett og løftet, forklarer hun.

Smink gjerne med en farge som er et hakk mørkere om du har lysere bryn, og her kan du gjerne bruke en gelé, legger hun til.

FÅ FREM HÅRENE: Zendaya er kjent for flotte bryn, og er god på å få til en kraftig men luftig look. Foto: Shutterstock/NTB
FÅ FREM HÅRENE: Zendaya er kjent for flotte bryn, og er god på å få til en kraftig men luftig look. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer

Valg av farge til brynene er som kjent typisk noe som ikke er så lett i utgangspunktet. Hva er for mørkt og hva er for lyst? Hva kler man egentlig?

Om man har lysere hår, kan man eventuelt følge egen hårtone. Har du kalde toner i håret, gå mot kalde farger og har du varme toner gå mot det varmere, tipser Tomanovic.

Men personlig synes jeg at ett hakk mørkere bryn, så lenge de ikke er sminket hardt, vil markere og fremheve ansiktet mer, legger hun til.

FYLLE INN: Et pudder hjelper til å skape en illusjon om fyldigere bryn. Tomanovic tipser om Anastasias Brow Powder, kr 275 hos Kicks.
FYLLE INN: Et pudder hjelper til å skape en illusjon om fyldigere bryn. Tomanovic tipser om Anastasias Brow Powder, kr 275 hos Kicks. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer