Oscar 2020:

Denne kjolen tok over 600 timer å lage

Janelle Monáe (34) skinte som en diamant på Oscar-utdelingen. Bokstavelig talt.

EKSKLUSIV: Den skreddersydde kjolen tok over 600 timer å lage. Foto: NTB Scanpix
EKSKLUSIV: Den skreddersydde kjolen tok over 600 timer å lage. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skuespiller og artist Janelle Monáe ankom årets Oscar-utdeling i en skinnende kreasjon skreddersydd av designer Ralph Lauren. Den gulvlange, A-formede kjolen med åpen rygg og lange armer var komplett med en hette som grasiøst la seg over hodet til stjernen.

Monáe brukte kjolen med et diamantsmykke rundt halsen, diamantringer, røde lepper og glitrende eyeliner. Den eksklusive kjolen bestod av over 168.000 Swarovski krystaller, ifølge Ralph Lauren.

Og kjolen var ikke en enkel kreasjon. Designeren delte på Twitter at kjolen tok over 600 timer å lage, med hver krystall håndbrodert på.

Trengte bærehjelp

Skuespilleren sitt antrekk var en av de mest omtalte kjolene denne kvelden, og flere nettsider har kåret Monáe til den best kledde på den 92. Oscar-utdelingen.

Ifølge People.com har stylisten Alexandra Mandelkorn, som kledde Monáe for anledningen, fortalt at det trengtes et team på fire mennesker til å levere kjolen til garderoben hennes før utdelingen.

Brukte stemmen sin

Monáe, som blant annet er kjent fra filmen «Harriet», sparket i tillegg i gang showet på prisutdelingen med en opptreden hvor hun i refrenget synger «It's time to come alive, cause the Oscars is so white» (direkte oversatt: på tide å komme til live, for Oscars er så hvitt).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer