La Roche Posay Cicaplast

Denne kremen til under hundrelappen har gått viralt

Men er den så bra som mange skal ha det til?

FOTO: TikTok
FOTO: TikTok Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når noe først blir en greie på sosiale medier, ja da tar det gjerne helt av.

Og er det en krem (til under hundrelappen), som har gått sin seiersgang på Tiktok, så er det La Roche Posays Cicaplast Baume B5, som nå hylles osm en «mirakelkrem».

– Dette produktet inneholder både ingredienser som roer ned huden, reparerende og hudbarrierebyggende ingredienser samt flere fuktighetsgivende ingredienser, sier Anne Birgitte Thomas Nordal, hudlege ved Hudklinikken til KK.

Hun forklarer at kremen er et såkalt cica-produkt som kan være nyttig for de med sensitiv hud. Samtidig fungerer den også som et rescue-produkt for sår og irritert hud, og kan ifølge hudlegen være nyttig dersom man har vært litt for ivrig med retinol eller andre eksfolierende syrer.

– Den vil også kunne fungere for tørr og eksemutsatt hud. Selv bruker jeg den som beroligende fuktmaske om natten på høst- og vinterstid, og anbefaler den ofte dersom man er så uheldig å bli solbrent.

@artemis.pr Reply to @ria_cunningham let me know if you want a full day time and night time routine! If I could recommend anything it would be these two products :) #cicaplast #cicaplastbaumeb5 #skintok #skincare101 #glowyskin #sensitiveskin #skinbarrier ♬ i kissed a girl - 🍪

Og det er nettopp dens mange bruksområder som trekkes frem på Tiktok. For mens noen sverger til den som spot treatment på tørre områder, flekker eller også kviser bruker andre den som nattmaske eller som beskyttelseskrem.

At kremen både er effektiv, lett tilgjengelig på apotek og ikke så dyr kan forklare dens popularitet, mener Nordal.

– Det er et produkt jeg selv har god kjennskap til, og jeg anbefaler ofte produktet i min hverdag som hudlege. Jeg anbefaler kremen til både voksne og barn med litt skadet hudbarriere, sier hun.

GENIALT TRIKS: Mange sliter med at det kommer mye sminke på kragen på boblejakka, dette kan heldigvis fikses ganske kjapt! Video: Embla Hjort-Larsen / Ørjan Ryland. Vis mer
HUDLEGE: Anne Birgitte Thomas Nordal. FOTO: ANTON SOGGIU.
HUDLEGE: Anne Birgitte Thomas Nordal. FOTO: ANTON SOGGIU. Vis mer

– Påfør ett tykt lag på kveldstid, og huden er ofte bedre allerede morgenen etter.

Hudlegen anbefaler likevel sjeldent å bruke kremen daglig. Det kan bli for mye av det gode for huden, som vil kunne reagere med kviser, hudormer og milier.

– Vær også forsiktig ved tendens til perioral dermatitt da det kan blir for «dekkende» for huden og føre til mer småkviser.

GÅR VIRALT: Det er dette produktet fra det franske apotekmerket La Roche-Posay som nå går viralt. Kremen koster under hundrelappen. FOTO: produsenten.
GÅR VIRALT: Det er dette produktet fra det franske apotekmerket La Roche-Posay som nå går viralt. Kremen koster under hundrelappen. FOTO: produsenten. Vis mer

Også Cathrine Stabel som står bak nettstedet Helt Krem kjenner kremen.

Hun tror den er blitt så populær fordi den passer for mange hudtyper og er lett å bruke, men forteller også at produktet nettopp endret formel noe som førte til fornyet interesse og også mye omtale.

EKSPERT: Cathrine Stabel står bak nettstedet Helt Krem. FOTO: Privat.
EKSPERT: Cathrine Stabel står bak nettstedet Helt Krem. FOTO: Privat. Vis mer

– Formelen tilfører fukt, styrker hudbarrieren og balanserer huden – det kan de fleste hudtyper trenge. Har man irritert eller tørr hud ser man et ganske umiddelbart resultat etter en natts bruk. Det bidrar jo til at mange ønsker å prøve.

– Og formelen er supergod og fungerer bedre enn mange andre lignende produkter på markedet, legger hun til.

Hun mener kremen passer best for de med tørr, sensitiv, normal og/eller moden hud.

– Har man fet og kombinert hud kan man absolutt bruke den, men den kan oppleves som for «fet» i teksturen for noen. Det er heller ikke en krem man må bruke hver dag, et par kvelder i uken kan være nok.

Har man perioral dermatitt bør man ifølge Stabel unngå denne kremen.

– I hovedsak tilfører kremen fukt og hjelper huden å holde på fukt. Det kan gjøre at for eksempel linjer blir mindre synlig. Formelen inneholder også prebiotika og andre ingredienser, som kan bidra til å redusere rødhet i huden, samt lindre irritert, tørr eller sår hud. Det er absolutt en krem det er godt å ha for hånden for store og små hudkriser.

– På Tiktok er det mange som mener den hjelper mot kviser. Gir det mening?

– Det er veldig ulikt fra hud til hud. Når akne eller kviser kommer på grunn av en svekket hudbarriere vil Cicaplast kunne hjelpe. For en fet hudtype, som ikke har en svekket hudbarriere, kan Cicaplast bli for okklusiv, det vil at den blir for «tett» for huden. Man kan absolutt bruke den en gang innimellom, men som daglig krem ville jeg valgt en lettere formel. Om man har poppet en kvise og prøver å hele og roe ned huden kan den muligens hjelpe.

Og brukerne på Tiktok er enige. For ifølge danske Elle er kremen allerede utsolgt flere steder. Slik er det gjerne når noe går viralt.

– Om det er mange som har gode opplevelser med et produkt og det i tillegg er billig og lett tilgjengelig i store deler av verden, da har det stort potensiale for å gå viralt. Det blir lett for folk å lage innhold på det, som driver trafikk og fører til at enda flere henger seg på trenden, sier Stabel.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet