Negler

Denne negletrenden herjer nå

Og hun er grunnen.

NEGLER: Hailey Bieber har fått alle til å ville ha disse neglene. FOTO: NTB.
NEGLER: Hailey Bieber har fått alle til å ville ha disse neglene. FOTO: NTB. Vis mer
Publisert

Det er ingen hemmelighet at det enkle ofte er det beste. Akkurat det kan kanskje ikke tilskrives Hailey Bieber.

Men det kan denne negletrenden.

Det er ikke mange månedene siden «alle» skulle ha hennes «Glazed Donut nails». Folk gikk mann av huse for manikyren som minnet om nettopp en glasert smultering.

Nå er turen kommet til «clean girl nails».

Men er det egentlig noe nytt?

– Jeg tror det er en trend som er mer merkbar i andre land. Her er det å holde det enkelt og naturlig mer vanlig, sier eier av neglesalongen S&M, Marianne Vinje.

Marianne Vinje eier neglesalongen S&M i Oslo. FOTO: Privat.
Marianne Vinje eier neglesalongen S&M i Oslo. FOTO: Privat. Vis mer

– Hos oss er det ganske dagligdags å gjøre mye naturlig nude eller gjennomsiktig. Vi merker vel heller at flere kaller det clean.

Kjært barn har som kjent mange navn, og det kan være vanskelig å skille det ene fra det andre. For «clean girl nails» kan være så mangt; alt fra transparent til nude og også fransk manikyr eller enkel nail art.

OVERALT: Hailey Bieber med såkalte «Glazed Donut nails». FOTO: Instagram @haileybieber.
OVERALT: Hailey Bieber med såkalte «Glazed Donut nails». FOTO: Instagram @haileybieber. Vis mer

– Mange velger også å legge et rosa, transparent lag slik at det nærmer seg trenden som heter lipgloss nails, sier Vinje.

Hailey Biebers faste manikyrist Zola Ganzorigt postet nylig dette bildet av såkalt «Vanilla Tips» – en slags mykere fransk manikyr som superstjerner som Kylie Jenner og Adele også har sverger til.

TRENDER: Hailey Biebers faste manikyrist har lagt «Vanilla Tips» – en del av «clean girl nails»-trenden. FOTO: Instagram @nailsbyzola.
TRENDER: Hailey Biebers faste manikyrist har lagt «Vanilla Tips» – en del av «clean girl nails»-trenden. FOTO: Instagram @nailsbyzola. Vis mer

Eszter Bak som eier neglesalongen Kolors Nail Studio i Oslo tror «clean girl nails» er noe de aller fleste av oss allerede har prøvd kanskje uten å egentlig vite det selv.

Eszter Bak eier og driver neglesalongen Kolors Nail Studio. FOTO: Privat.
Eszter Bak eier og driver neglesalongen Kolors Nail Studio. FOTO: Privat. Vis mer

– «Clean girl nails»-looken består av en kombinasjon av nøytrale farger, rene toner, perfekte manikyrerte negler og glødende hud. Det er det stikk motsatte av fjorårets negletrend der vi hadde ulike farger og nail art nærmest på hver finger.

For nå tar vi ifølge Bak en pause fra det hun kaller over-the-top negledesign, og går tilbake til babyrosa, melkehvitt og beige.

– Har dere merket trenden i salong?

– Det har tatt helt av hos oss! Det startet i fjor med Hailey Biebers «Glazed Donut nails», som så ble veldig glitrende rundt jul og nyttår. Men siden 2. januar har «clean girl nails» og minimalistisk negledesign vært klart mest etterspurt.

Slik får du looken hjemme:

– Å oppnå «clean girl nails»-looken er ikke akkurat en rask prosess, men det er verdt det. Her er det fokus på håndpleie. For mange er nok manikyr et ork eller noe man gjør i hui og hast på vei til jobb eller fest. Forsøk å gjøre det til en opplevelse eller noe du gleder deg til. Se på det som verdifull egentid enten du gjør det selv hjemme eller i salong, tipser Eszter Bak.

Her er hennes beste tips:

  • Bruk en eksfolierende skrubb på hendene før manikyren. Det gir glød, og kan også være med på å løfte det overordnede uttrykket til manikyren.

  • Fil neglene i en naturlig form. En myk firkantet eller oval form passer best til «clean girl nails»-looken.

  • Påfør neglebåndsfjerner på huden rundt neglene, og skyv deretter neglebåndene forsiktig tilbake med en oransjepinne. Fjern forsiktig død hud med en klipper.

  • Bruk en finkornet bufferfil for å matte ned negleplaten. Dette er viktig for å få manikyren til å vare lengst mulig.

  • Fjern omhyggelig det fine støvet fra både negler og neglebånd med en bomullspads med litt neglelakkfjerner.

  • Ikke hopp over baselakk, selv med lyse farger. Baselakk beskytter negleplaten, hjelper til med å binde fargen til neglene og jevner ut overflaten for best resultat.

  • Legg tynne lag med ønsket farge, og bygg opp til du har den nyansen du vil ha med to eller tre lag. For å forhindre striper kan du legge børsten flatt på negleplaten og unngå å presse for mye.

  • Avslutt med overlakk med høy glans.

  • Påfør neglebåndsolje når manikyren er tørr. Fortsett å bruke neglebåndsolje daglig for myke neglebånd.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer