Negleolje

Denne oljen bør du skaffe deg!

Genial hvis du har tørre, ru og sprukne negler.

NEGLEOLJE: Neglolje er hemmeligheten for sunne negler. Foto: Corbis og produsentene
NEGLEOLJE: Neglolje er hemmeligheten for sunne negler. Foto: Corbis og produsentene Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Temperaturforandringer om høsten er nesten synonymt med negler som fliser seg og neglebånd som sprekker og er såre.

Hvis du i tillegg er hekta på neglelakk og bytter farge neste like ofte som du bytter truse, har du sikkert opplevd at i tillegg til at neglene fort blir gule, så deler de seg i skjellaget.

På vinteren blir neglene fort sprukne og svake fordi det lille som er av fuktighet i neglen fordamper ut av neglene. Vinterlufta er nemlig veldig tørr, og det er det som er årsaken til at både hud, hår og negler også tørker ut.

Neglelakk virker også uttørkende på neglene, og mange opplever at ulike typer gelelakker og lakker som skal behandles med UV-lamper nærmest spiser opp neglene.

LES OGSÅ: De fineste neglelakkene akkurat nå

Denne oljen bør du skaffe deg!

Marula Oil (kr 150, Ciaté), Apricot Cuticle Oil (kr 130, Essie), Solar Oil (kr 190, CND), Nail Rescue Oil (kr 160, Micro Cell) og Nail & Cuticle Oil (kr 100, Isadora).

LES OGSÅ: Sotede øyne, røde lepper og glødende hud

Olje for neglene

Vi snakket med Anette Finholt ved Neglakademiet, og hun mener at negleolje er alfa og omega for å bevare neglebåndene og neglene, både med og uten neglelakk.

- Du kan ikke bruke hvilken som helst olje siden størrelsen på molekylene er veldig ulike. Molekylene i en negleolje er så små at de trekker ned i neglen, ja faktisk også gjennom neglelakken, sier hun.

Anette Finholt forteller at en negleolje trekker ned i neglen og erstatter fukttapet i neglen. I tillegg legger den seg som en hinne over neglen slik at fukten i neglen ikke fordamper.

LES OGSÅ: Slik får du sterkere negler

Vi har testet med shellac

Shellac er ganske mye sterkere og røffere mot neglene enn vanlig neglelakk. Men vi fulgte leverandørens tips om å bruke negleolje flere ganger om dagen så lenge lakken lå på.

Og det funket! Neglene var like hele og fine. Vi har lagt på Shellac tidligere også, men da uten å bruke negleolje. Den gang så neglene helt oppspiste ut, og det fristet absolutt ikke med Shellac igjen.

Vi har også testet negleolje på negler uten lakk og med vanlig neglelakk, og det gjør helt klart en stor forskjell for negler og neglebånd.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer