Topp

Denne singletten koster 9000 kroner

Og du kan bare drømme om å få tak i den, for den er allerede utsolgt.

VEKKER OPPSIKT: Hvis du vil ha denne opprevne hullete Balmain-singletten med sikkerhetsnåler i siden og hullete amerikansk flagg, må du punge ut over ni lapper på Net-a-porter.com. Foto: Faksimile fra Netaporter.com
VEKKER OPPSIKT: Hvis du vil ha denne opprevne hullete Balmain-singletten med sikkerhetsnåler i siden og hullete amerikansk flagg, må du punge ut over ni lapper på Net-a-porter.com. Foto: Faksimile fra Netaporter.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det franske motehuset Balmain er kjent for sin rocka stil. De siste årene har de syrevasket jeans, frynset opp jakker og gått til angrep på plagg med kniv, nagler og sikkerhetsnåler.

Men tro ikke at det er billige klær det er snakk om. En Balmain-olabukse kan lett koste opp mot 15 000, og skinnjakkene går for over 80 000 kroner. Prisene på kjolene kan du gange med det dobbelte.

BALMAIN-SINGLETTEN FÅR PATRIOTISK PEPPER: Det franske motehuset Pierre Balmain har designet denne singletten med falmet hullete amerikansk flagg i sin vår- og sommerkolleksjon, og den selger som hakka møkk, til stor fortvilelse for amerikanske patrioter.  Foto: All Over PressAll Over Press
BALMAIN-SINGLETTEN FÅR PATRIOTISK PEPPER: Det franske motehuset Pierre Balmain har designet denne singletten med falmet hullete amerikansk flagg i sin vår- og sommerkolleksjon, og den selger som hakka møkk, til stor fortvilelse for amerikanske patrioter. Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer

Filler til svimlende summer

Balmains kolleksjon for våren- og sommeren er intet unntak. Her går det i punkete kreasjoner med opprørsk tvist til stive priser.

For øyeblikket er det hotteste plagget en kremhvit singlett i silke med brente hull, sikkerhetsnåler i siden og falmede stjerner og striper fra det amerikanske flagget på brystet. Designet av Christophe DeCarnin til den nette sum av 1.155 euro, rundt 9000 norske kroner.

Men prisene skremmer ikke, snarere tvert imot. Ifølge Huffington Post rives nemlig plagget ut fra hyllene hos luksusshoppingsiden Net-a-porter.com.

Og stjerner som Kate Bosworth og Ke$ha er allerede blitt sett i hver sin variant under musikkfestivalen Coachella i California nylig. Riktignok i kopier fra det engelske klesmerket Topshop, til 22 pund, cirka 220 kroner. Dessverre er også denne utsolgt nå.


Patriotene raser

Det er derimot ikke alle som elsker den vesle ermeløse bestselgeren. Og det har ingenting med prisen å gjøre.

Den pensjonerte amerikanske soldaten George Alatzas har dette å si til avisen New York Post:

- Jeg synes det er respektløst av en franskmann eller hvem som helst annen person å krenke det amerikanske flagget. Vårt flagg har vært vitne til mange ofre. Det er limet som holder vår patriotisme sammen. Skamme seg den som besudler det på en eller annen måte, sier han.

Dårlig smak?

Forfatteren og stileksperten Jene Luciani er heller ikke begeistret for Balmain-singletten, ifølge avisen.

- Denne toppen er feil på så mange nivåer. Det er så mange som er desillusjonert over hvordan det går med landet vårt for tiden, og å bruke denne vekker definitivt oppsikt, sier hun.

Men for mange er det kanskje prisen som er mest provoserende?
I KOPI FRA TOPSHOP: Skuespiller Kate Bosworth i singlett med falmet amerikansk flagg på musikkfestivalen Coachella i California nylig.   Foto: All Over Press
I KOPI FRA TOPSHOP: Skuespiller Kate Bosworth i singlett med falmet amerikansk flagg på musikkfestivalen Coachella i California nylig. Foto: All Over Press Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer