Sminketrend:

Denne sminketrenden så vi ikke komme

- Ble skikkelig overrasket over at jeg likte det såpass godt, innrømmer beautyekspert.

SMINKETREND: Ny sminketrend får mange til å farge brynene helt lyse. FOTO: NTB
SMINKETREND: Ny sminketrend får mange til å farge brynene helt lyse. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Man kan trygt si at det er kort mellom beautytrendene om dagen. På både TikTok og Instagram dukker det opp nye, virale trender rundt enhver sving. Ikke at vi klager, det er jo bare gøy!

Det å endelig kunne freshe seg opp for så å faktisk dra et sted igjen, er noe vi aldri igjen skal ta for gitt. Etterlengtet er bare fornavnet! Likevel - det skal sies at ikke alt som hostes opp i sosiale medier er like aktuelt.

Et eksempel på det, er kanskje de blekede brynene som trender om dagen? Men overraskelsen satt til side, er det kanskje bare en artig måte å piffe opp looken sin på?

- Jeg tenker dette er et stort hurra for mangfold og kreativitet, og gir enda større rom for å våge å være seg selv. Det er deilig å se at ikke bare mørke buskete bryn får en hyllest og oppspark, sier beautyekspert og beautyprofil Therese Aanonli til KK.

- Jeg syns trender er gøy fordi det skaper spenning og variabler i motebildet. Så lenge man holder seg unna kjøp man ikke bruker mer enn et par ganger, mener makeupartist og beautyprofil Ragnhild Margrethe Andersen.

Peker ut to trendsettere

Overraskende trend eller ei, mener makeupartistene at det ikke egentlig er snakk om en ny trend.

- Lyse bryn har vi sett før, sist i 2016, og det er nok en trend som treffer de færreste og går fort over, mener Andersen.

Likevel er hun positiv til trenden.

- Jeg fan av folk som tør å prøve litt vågale looks, så jeg gir high five til alle som sporter lyse bryn i vår!

Heller ikke Aanonli lar seg overraske av et par bleke bryn. Hun mener trenden har levd i det små en god stund.

- Trenden har fått et skikkelig oppspark den siste tiden. Motemagasiner, Avant Garde-photoshoots og også serien Euphoria er med på å løfte denne spennende trenden, forteller Aanonli.

Selv har hun delt i et Instagram-innlegg at hun tror dette blir en av årets største beautytrender.

HBO-suksessen Euphoria får stadig creds for å påvirke og føre til trender innen både skjønnhet og mote. Andersen tror seriens uttrykk når det kommer til mote og skjønnhet lokker frem en mer kunstnerisk sminkeside hos mange.

Likevel er det spesielt én annen hun tror har sørget for de bleke brynenes inntog i trendbildet. Selveste Kim K.

- Kim Kardashian er ofte en trendsetter. Hun jobber med de største stylistene, og har en veldig stor følgerskare som er interessert i sminke, sier Andersen.

I 2016 gikk Kardashian med blekede bryn på MET-galaen, og i 2021 bleket hun de for kampanjeshoot med eget merke, Skims. Mer enn én gang ser hun altså ut til å ha skapt ringvirkninger i form av ønsker om lysere bryn.

- Jeg kan ikke unngå å peke en finger i hennes retning, slår Andersen fast.

Flere kjendiser har testet ut looken, blant annet Bella Hadid, Kirsten Stewart og Bella Hadid. Til og med modellen Cara Delevingne, kjent for sine solide bryn, har gått visning med blekede bryn.

- Lek deg

Både Andersen og Aanonli stiller seg positive til trenden. Heldigvis har de gode how-tos til oss som kanskje ikke er klare for å finne frem blekemiddelet helt enda!

- Det er enkelt. Du trenger concealer og brynsbørste, eventuelt en settingspray, tipser Aanonli.

- Jeg anbefaler å leke seg litt med fargenyanser på concealerfronten, men match gjerne tonen med hud eller hår, legger hun til.

Andersen poengterer viktigheten av å benytte fargedempende produkter for å få riktig look uten bleking.

- Det hjelper lite å bare gre igjennom lys farge, for da kan brynene fort bli grå-blå, advarer hun.

- Korriger brune eller sorte hårstrå med en oransje Color Correct concealer først, og gå deretter over med vanlig concealer. Sett dette med et transparent løspudder til slutt. Voilà!, tipser Andersen.

BLEKET: Influencer og moteprofil Fia Hamelijnck deltok på moteuken i København med blekede bryn i februar. Foto: NTB/Cornel Cristian Petrus
BLEKET: Influencer og moteprofil Fia Hamelijnck deltok på moteuken i København med blekede bryn i februar. Foto: NTB/Cornel Cristian Petrus Vis mer

Men hvordan vet man hva man kler, egentlig?

- Det kommer nok litt an på hvor naturlig eller hvor kunstnerisk du vil dette skal se ut. Men sats mot den fargen du ellers ville hatt i håret ditt, så blir det i hvert fall så safe som en slik look kan bli, sier Andersen.

Aanonli foreslår at du eventuelt kan forsøke å heller matche hudtonen din - men at det å gå lysere enn egen hud kan være «helt rått»!

- Husk at det uansett kan føles litt rart første gang! Jeg ble selv skikkelig overrasket over at jeg likte det såpass godt. Øynene kommer virkelig i fokus, skikkelig blikkfang, mener hun.

- Jeg anbefaler å leke seg. Husk, ingenting er rett eller galt.

- En måte å uttrykke seg på

Andersen og Aanonli er ikke helt enige i hvorvidt de har troen på at trenden kommer til å vare fremover. Men de ser begge på det som en kul måte å uttrykke seg på.

- For de som ikke ellers har naturlig lyse bryn vil nok denne trenden være over ganske fort. Fordi det ikke er noe klassisk ved det, og kun det klassiske varer evig, mener Andersen.

Derimot påpeker hun likevel:

- For lyshårede folk med lyse bryn, kan dette kanskje være et steg mot å omfavne sin naturlige brynsfarge istedenfor å sminke de mørke.

FORBIGÅENDE: Ragnhild Andersen tror trenden er forbigående - men at det kan være en fin tid for lyse med lyse bryn og omfavne sin naturlige look. Foto: Instagram @rmabeauty
FORBIGÅENDE: Ragnhild Andersen tror trenden er forbigående - men at det kan være en fin tid for lyse med lyse bryn og omfavne sin naturlige look. Foto: Instagram @rmabeauty Vis mer

Aanonli er overbevist om at trenden vil fortsette å leve, litt i det skjulte, slik som den allerede har gjort lenge. Men hun tviler på at mange vil omfavne denne trenden til hverdags.

- Jeg tror flere og flere vil hoppe på nå, men kanskje mer i det kreative miljøet. Og til fest og moro, mener hun.

- Men noen, les: meg, vil helt klart leke med trenden selv i det daglige, for litt ekstra krydder!

Aanonli understreker at sminke er en uttrykksform.

- Det å bruke sminke i hverdagen til å uttrykke følelser og humør er jo en gave. Ikke er det permanent heller, hæ!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer