Sminketrend:

Denne sminketrenden tar av på TikTok

Har du hørt om «Siren Eyes»? Her er makeup-artistenes beste tips til å få til looken.

SMINKETREND: Sminkelooken ved navn 'Siren Eyes' trender på TikTok i sommer. Bella Hadid er en av flere kjendiser som har lagt sin elsk på uttrykket. Foto: Instagram @bellahadid
SMINKETREND: Sminkelooken ved navn 'Siren Eyes' trender på TikTok i sommer. Bella Hadid er en av flere kjendiser som har lagt sin elsk på uttrykket. Foto: Instagram @bellahadid Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som kjent, går det svært fort i svingene mellom TikTok-trendene. Appen som har tatt brukere i alle aldere med storm, prakker stadig på oss den ene trenden etter den andre. Av og til er det helt tullete – av og til er det helt genialt. Det er virkelig snakk om et hat-elsk forhold her!

Det er derimot bare å innrømme at det ofte kan være mye å hente på beautyfronten på TikTok, både når det kommer til inspirasjon, tips og triks. En av de siste sminketrendene er som skapt for sommeren – og er jammen ikke så altfor uoppnåelig heller!

Ifølge TikTok, er 'Siren Eyes' sminkelooken du bør prøve ut og perfeksjonere i sommer. Et forførende, mykt og feminint blikk til sene sommerkvelder? Ja, takk.

Makeupartistene og beautyprofilene Therese Aanonli og Angelica Sophie Thorsen gir oss sine tips og triks.

Denne trenden fungerer så godt nå om sommeren. Den gir et veldig delikat men spenstig utrykk. Hvem ønsker vel ikke føle seg sensuell, leken, forførende eller mystisk? sier Therese Aanonli til KK.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

– Ser mer komplisert ut enn den er

For det er nettopp sensuell, leken, forførende og mystisk denne looken handler om – inspirert av de mytiske sirenene.

Emneknaggen #sireneyesmakeup har 3,7 millioner visninger på TikTok i skrivende stund, og instruerende how-tos både deles ivrig og søkes etter iherdig! I tillegg ser looken ut til å være godt likt hos stjerner som Megan Fox, Bella Hadid - og Marilyn Monroe i sin tid!

Aanonli mener 'Siren Eyes' er skikkelig lekkert mot frisk sommerhud.

– Du kan leke deg med fargenyanser og hardhet. Velger du en brun nyanse, vil det være med på å skape den perfekte, solkyssede looken med et forførende blikk, tipser Aanonli.

– Velger du sort liner, vil looken bli hardere og mer rocka, mens med en dusere nyanse vil den bli mer sensuell og delikat. Så prøv deg frem! sier hun.

SOLKYSSET LOOK: Makeupartist og beautyprofil Therese Aanonli mener 'Siren Eyes' er en perfekt sommerlook. Foto: Instagram @thereseaanonli
SOLKYSSET LOOK: Makeupartist og beautyprofil Therese Aanonli mener 'Siren Eyes' er en perfekt sommerlook. Foto: Instagram @thereseaanonli Vis mer

Etter greske legender, var sirenene farlige, feminine skapninger som var halvt fisk og halvt menneske – og som lurte i vannet rundt skip og seilbåter for å forføre sjømenn med sang og skjønnhet. Som havfruer, men heller i retning monster enn Ariel, for å si det slik!

Sirenenes kraft var så forførende at sjømennene ble dratt mot dem uten å kunne stå imot. Og det er vel tross alt noe som kan være praktisk når du spotter en kjekkas på sommerfest?

Det er heldigvis slettes ikke uoppnåelig å få til en sirene-inspirert look i sommer.

Det er en fresh look som definerer øynene, samtidig som den er ganske enkel og looken ser mer komplisert ut enn den er, mener Thorsen.

– Så når du nailer den, kan den ta to sekunder å lage! lover hun.

- Bidrar til å optimalisere det forførende blikket

Looken krever ikke flust med produkter og verktøy. Makeupartistene bekrefter at du kan holde det enkelt: liner, myk børste, skråbørste, øyenskygge.

– En skråbørste er så lett å jobbe med når du skal skape tynne delikate linjer, forklarer Aanonli.

Velg selv om du vil legge looken med bare eyeliner eller med bare øyenskygge. Eller bruke begge deler!

– Start med å legge en lys og myk brunnyanse i ytterkanten av øyet. Dra den lett ut. Myk det godt ut slik at alt bare «glir» over og ut i ingenting, anbefaler hun.

Påfør så liner – med en skråbørste. Du kan også bruke øyenskygge, og legge den som liner i ytterkanten, og opp og ut i en tynn vinge, forteller hun.

– Dra lineren kun til midten av øyet. Dette for å forsterke det «skråstilte» blikket og utrykket denne looken gir, minner Aanonli.

FAVORITT: 'Brushstroke 24HR Eyeliner' er min all time favoritt, sier Angelica Sophie Thorsen. Kr 220 hos Kicks.
FAVORITT: 'Brushstroke 24HR Eyeliner' er min all time favoritt, sier Angelica Sophie Thorsen. Kr 220 hos Kicks. Vis mer

Så må du bruke skråbørste til å skape en tynn linerstrek også i innerkanten av øyet.

– Husk å vippe denne nedover. Det bidrar til å optimalisere det forførende, skrå blikket.

Det ikke noe problem å skape en illusjon av skrått blikk, selv om man ikke har dette naturlig.

Thorsen minner også om at det er viktig at lineren på ytterkanten går mer opp enn utover.

– Hvis ikke kan man få en mer rund look på øynene, forklarer hun.

– Og på innerkanten av øyet er det fort at det kan se litt udefinert ut, så her ville jeg gått over med en concealer så du får en ordentlig skarp linje, tipser hun.

Thorsen tipser om at du kan starte med å lage en strek i ytterkant på begge øynene – det gjør hun selv.

– Start gjerne litt lenger inn enn det du tenker og dra rett opp mot enden av brynet. Da har du et fint utgangspunkt til å få det ganske så symmetrisk, tipser hun.

LEKEN: Makeupartist og beautyprofil Angeliga Sophie Thorsen minner om at du også kan leke deg med farger når du legger en mystisk, forførende 'Siren Eye'. Foto: Instagram @angiesophie
LEKEN: Makeupartist og beautyprofil Angeliga Sophie Thorsen minner om at du også kan leke deg med farger når du legger en mystisk, forførende 'Siren Eye'. Foto: Instagram @angiesophie Vis mer

Så drar du lineren fra ytterkant og ned til vippekanten. Jeg pleier å stoppe rundt én fjerdedel inn på lokket, sier Thorsen.

I tillegg, slår hun et slag for å leke seg litt ekstra med looken. Det er tross alt sommer! Og du kan faktisk oppnå et forførende, uimotståelig mystisk blikk uten at det trenger å bli særlig mørkt.

– Denne sommeren er jo farger super trendy, så jeg synes det er ekstra gøy å leke med litt farger på lineren!

– Og du trenger ikke kjøpe en liner i hver enste farge. Bare bruk litt øyenskygge og settingspray, eller Mixing Medium fra MAC, foreslår hun.

FORFØRENDE BLIKK: Megan Fox går gjerne for en skrå, mystisk og forførende øyesminke. Foto: Instagram @meganfox
FORFØRENDE BLIKK: Megan Fox går gjerne for en skrå, mystisk og forførende øyesminke. Foto: Instagram @meganfox Vis mer

– Da vil looken miste hele poenget

Selv om denne looken er «enkel», kan nok de fleste av oss si oss enige i at det å legge eyeliner ikke alltid er en ukomplisert affære. Og går det galt, kan det fort gå skikkelig galt.

Når det gjelder 'Siren Eyes', er det et par liner-tabber du må unngå for ikke å ødelegge hele looken.

– Pass på at lineren ikke blir for tykk, slår Aanonli fast.

Og at lineren går skrått – altså litt oppover i ytterkanten av øyet, mens litt nedover i innerkanten av øyet – er alfa og omega.

– Går lineren for rett ut, vil looken miste hele poenget og det skrå blikket vil ikke komme frem, sier hun.

BRUNE NYANSER: Therese Aanonli synes paletten Dior Backstage 001 i fargen 'warm neutrals funker bra til å lage 'Siren Eyes. Tilsvarende farger, kr 525 hos Vita.
BRUNE NYANSER: Therese Aanonli synes paletten Dior Backstage 001 i fargen 'warm neutrals funker bra til å lage 'Siren Eyes. Tilsvarende farger, kr 525 hos Vita. Vis mer

En velkjent fallgruve når det gjelder eyeliner, og alt som har med øyesminke å gjøre, er å bli opphengt i at det ikke blir likt på begge sider. Det er ikke så gunstig, mener Aanonli.

– Husk at øynene våre er ikke tvillinger men søsken! Prøv å fokusere på å få til lineren på det øyet du legger den på, og gjør heller justeringer til slutt om nødvendig, tipser hun.

En annen velkjent utfordring med øyesminke er jo det faktum at det kan være vrient å få det til å holde. Plutselig har du gnidd eller klødd deg i øynene, eller så renner det som følge av sterk sol eller vind. Da tar det gjerne ikke lang tid før eyelineren ser smålig ufresh ut!

@chloeandcos It’s all about the focus on the darker outer corner as well as blending it right out #darkfeminine #sireneyes #sirenmakeup ♬ Beat Automotivo Tan Tan Tan Viral - WZ Beat

Ifølge ekspertene er det særlig to ting som gjelder, nemlig: «Pudder forsegler alltid» og «Settingspray er et must».

– Jeg setter alltid øyelokket og det under øynene med et lett pudder for å holde området matt utover dagen. For å være ekstra sikker ville også satt lineren med en øyenskygge i samme farge, tipser Thorsen.

– Bruk gjerne vannfast eyeliner om mulig, minner Aanonli.

– Eventuelt kan du skape hele 'Siren Eyes'-looken med øyenskygge, for god holdbarhet, legger hun til.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer