Sminketrend

Denne sminketrenden tar av på Tiktok

Men den er langt fra ny, forteller makeup-artist.

SMINKETREND: Trenden med underpainting tar av på Tiktok. Men hva er det egentlig? FOTO: Instagram @l___rouge.
SMINKETREND: Trenden med underpainting tar av på Tiktok. Men hva er det egentlig? FOTO: Instagram @l___rouge. Vis mer
Publisert

Tiktok flommer over av såkalte beauty hacks. Noen er nye mens andre er gammelt nytt som nå finner vei til en ny generasjon ved hjelp av sosiale medier.

Som underpainting, for eksempel. Tiktoks nyeste oppheng. Men hva er det egentlig?

– Underpaintig er når du legger kontur og blush før foundation og blender det sammen for å oppnå naturlige overganger, forklarer makeup-artist Linda Nicolaysen.

Trodde du det var nytt, må du tro igjen.

– Vi har sett mye av det på Tiktok men det er absolutt ikke et nytt konsept. Det er et triks makeup-artister har brukt i årevis.

Så hvorfor gjør man det, egentlig?

– Mange synes det er lettere å få fine overganger med underpainting, og innser ofte underveis at de trenger mindre foundation fordi konturen og blushen skaper mye liv i ansiktet, sier Nicolaysen.

– Hvilke fallgruver kan man gå i her?

– Den største feilen du kan gjøre er å legge en altfor dekkende foundation over, da blir det vanskelig og blende alt sammen, underpainten forsvinner og huden kan få et grålig preg. Pass også på hvor du plasserer kontur og blush, og blend litt først selv om du skal over med foundation, tipser Nicolaysen.

MER NATURLIG: Teknikken kan gjøre uttrykket mer naturlig, mener makeup-artist Linda Nicolaysen. FOTO: Instagram @l___rouge.
MER NATURLIG: Teknikken kan gjøre uttrykket mer naturlig, mener makeup-artist Linda Nicolaysen. FOTO: Instagram @l___rouge. Vis mer

Hun mener en sminkesvamp, populært kalt beautyblender, er nøkkelen her.

– Jeg foretrekker å legge kontur og blush etter foundation. Men jeg benytter meg av underpainting når jeg vet at jeg bare trenger minimalt med foundation etterpå. Da blir resultatet aller finest, synes jeg.

Også makeup-artist Tomas Erdis er godt kjent med underpainting allerede.

Han forklarer sminketeknikken slik:

KJENT TEKNIKK: Også Tomas Erdis, gründer av Nabostylisten og forfatter av boken Sminkeskolen, er godt kjent med underpainting. FOTO: Privat.
KJENT TEKNIKK: Også Tomas Erdis, gründer av Nabostylisten og forfatter av boken Sminkeskolen, er godt kjent med underpainting. FOTO: Privat. Vis mer

– Underpainting er når du sminker på en måte som gjør at sminken ser ut som den kommer innenfra. Det ser mer naturlig ut. Her kan man også velge å påføre de ulike produktene på forskjellige steder, altså at man ikke trenger å sminke lag på lag.

Ifølge Erdis er det best å påføre det mest fargerike først som solpudder eller blush, gjerne krembaserte. Så concealer og foundation før du duser ut overgangene.

– På den måten bruker du også mindre produkt, og du får mye finere overganger.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer