Solbriller

– Denne solbrillen gjør deg 10 år eldre

Stjernestylisten Jan Thomas gir sine aller beste solbrilletips.

Foto: All Over Press
Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
– Solbriller kan tydeliggjøre eller svekke en karakter. Er formen feil og ansiktet ditt henger, ja, da vil du automatisk se eldre ut, sier Jan Thomas til KK.no.

Er du redd for å se eldre ut enn hva du egentlig er, bør du unngå solbriller av typen dråpepilot, som drar ansiktet nedover.

– Den brillefasongen kan være vanskelig å dra i land, ifølge stylisten.


Klassiske solbrillefeil

– Typiske feil nordmenn gjør er at de går etter solbrilletrendene og ender opp med feil brillefasong til ansiktsformen. Brillen skal løfte ansiktet, fremheve det du vil fremheve og skjule det du vil skjule.

Mange har en misoppfatning av hva slags ansiktsform de har, som igjen fører til feil valg av briller.

– «Alle» tror at de har rundt ansikt, mens jeg må fortelle flere av dem at nei, du har et ovalt ansikt – som gjør at du kler en helt annen brille enn dem med rundt ansikt, forklarer Jan Thomas.

CATEYE: Også kjent som solbriller som har katteøye-fasong. Disse løfter ansiktet og gjør at du ser yngre ut. Foto: Sara Johannessen
CATEYE: Også kjent som solbriller som har katteøye-fasong. Disse løfter ansiktet og gjør at du ser yngre ut. Foto: Sara Johannessen Vis mer

Brillemerkene du bør være obs på

Er det noen brillemerker som gjør deg mer eldre enn andre?

– Solbriller fra Chanel, Dior og Max Mara er ofte en litt voksen brille, som kanskje ser litt mer damete ut og kan gjøre deg eldre, forteller han.

Solbriller skal tydeliggjøre vårt image og forsterke hvem du er som person, mener Jan Thomas.

– Jeg er veldig rocka i stilen, derfor trenger jeg briller med klassiske innfatninger for at jeg skal roes ned. En riktig brille gir mer autoritet, det hele avhenger av hva du skal bruke den til.

– Finnes det en solbrille som gjør at man ser ti år yngre ut?

– Ja! En cateye løfter ansiktet og finnes i alt fra klassiske til ekstreme varianter. Er modellen litt leken, virker den ofte mer ungdommelig, sier Jan Thomas.


Har over 70 solbrillerTre tegn på at du har funnet den riktige solbrillen


Når vet du egentlig at du har funnet den perfekte solbrille?
Her er Jan Thomas' sjekkliste:
 • Når du ikke vil ta den av deg.
 • Når den føles som din.
 • Når det er en kjempeforandring, men du synes ikke at den føles kunstig eller rar på.


 • Selv har Jan Thomas over 70 par solbriller. Han har et eget brilleskap, i tillegg til massevis av esker. Brillene ligger strødd rundt omkring i huset.

  – Men nå har jeg også jobbet for SynSam i 6, 5 år, unnskylder stylisten.

  Så hvor mange solbriller trenger vi, egentlig?

  – Tre til fem par. Du trenger en klassisk, som også er praktisk, en glamorøs – for å gå på café og en som er tidløs - som en klassisk pilot. Gjerne mer!

  Han mener at alle bør ha en brillegarderobe.

  – Det finnes ingen unnskyldning lenger. En glamorøs, sporty brille kan gjøre så mye for antrekket ditt, forteller Jan Thomas.

  Hvor mye du skal bruke på en solbrille kommer selvsagt an på lommeboken din. Men hvis du har råd, anbefaler han at du bruker litt ekstra penger på de klassisk moderne brillene, og at du heller kjøper de typiske trendbrillene i kjedebutikkene, da de bare varer i en sesong.

  Se Jan Thomas' solbrillefavoritter her:


  Vil at logoen skal synes

  – Hva er typisk for Kari og Ola Nordmann når de skall ha seg solbriller?

  – Det skal se dyrt ut og de vil ha synlige merker langs brillestangen. Det skal synes at de har brukt masse penger på det, forteller stjernestylisten.

  Selv er Jan Thomas rake motsetningen og unngår briller med synlige logoer langs brillestangen.

  – Jeg har ikke behov for å vise at jeg har brukt masse penger på en solbrille. Jeg vet at det er kvalitet og det holder.

  SOLBRILLEEKSPERTEN JAN THOMAS: – Når du bruker solbriller så mye som meg, er det viktig å tenkte på hva slags materiale brillen er laget av for å unngå at det gir brillemerker eller føles tunge ut. Jeg har et stort hode og må ofte opp en brillestørrelse – og konsekvensen av det er ofte at jeg får store, tunge briller, sier Jan Thomas. Brillene han har på seg er fra Mykita og er av titan. – Titan veier ingenting, er superlette og du merker nesten ikke at du har dem på. Og best av alt, de gir ikke solbrillemerker! Foto: Sara Johannessen
  SOLBRILLEEKSPERTEN JAN THOMAS: – Når du bruker solbriller så mye som meg, er det viktig å tenkte på hva slags materiale brillen er laget av for å unngå at det gir brillemerker eller føles tunge ut. Jeg har et stort hode og må ofte opp en brillestørrelse – og konsekvensen av det er ofte at jeg får store, tunge briller, sier Jan Thomas. Brillene han har på seg er fra Mykita og er av titan. – Titan veier ingenting, er superlette og du merker nesten ikke at du har dem på. Og best av alt, de gir ikke solbrillemerker! Foto: Sara Johannessen Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer