Artikkelen kan inneholde annonselenker

Denne trenden kan gi fyldigere og sterkere hår

Hodebunnspleie er en ny trend, som alle hårtyper kan dra nytte av

STERKERE HÅR: Det begynner å bli et godt utvalg av produkter til hodebunn, for alle hår- og hudtyper. FOTO: @heltkrem.no
STERKERE HÅR: Det begynner å bli et godt utvalg av produkter til hodebunn, for alle hår- og hudtyper. FOTO: @heltkrem.no Vis mer
Publisert

Det er lett å glemme at hodebunnen også har hud, som kan bli irritert, tørr og fet, akkurat som huden i ansiktet. Dette kan påvirke hårvekst og håret generelt. Spesielt nå på sommeren, hvor håret og hodebunnen blir utsatt for mye sol, saltvann, i tillegg til stylingprodukter.

Produkter for hodebunnen kan derfor være en god investering, for hodebunnen og håret. Faktisk er «scalp care» en kategori forretnings- og finanstidsskriftet Forbes spår blir en av de største skjønnhetstrendene de neste 5 årene.

Det er et bredt utvalg av produkter på markedet allerede. Vi har samlet noen av dem, slik at du kan finne en ny favoritt.

Amika Reset Pink Charcoal Scalp Cleansing Oil er en renseolje for hodebunnen! Renseolje er et kjent begrep innen hudpleie, men nå er dette også kommet til håret. Denne skal brukes på samme måte. Man påfører denne oljen i hodebunnen før vask, blander med vann, slik at oljen løses opp til et melkeaktig og lett skum. Dette produktet inneholder leirer som fjerner overflødig talg og produktrester og skal være perfekt for dem som bruker mye tørrsjampo i håret.

Amika Reset Pink Charcoal Scalp Cleansing Oil
Amika Reset Pink Charcoal Scalp Cleansing Oil Vis mer

Eleni & Chris er et norskt merke, som virkelig gjør en god jobb med å lage produkter tilpasset nordisk hår, som ofte er tynt og tørt. Sensimin Leave-In Balancing Lotion er det perfekte produktet, spesielt nå på sommeren. Dette produktet virker nemlig avkjølende og pleiende på hodebunnen, i tillegg til at det tilfører fuktighet og virker balanserende. Formelen er lett og absorberes kjapt, uten å føles fet.

Eleni & Chris Sensimin Leave-In Balancing Lotion
Eleni & Chris Sensimin Leave-In Balancing Lotion Vis mer

Oribe Serene Scalp Balancing Shampoo er en pleiende og behandlende sjampo som inneholder hudpleieingrediensen salisylsyre, som fjerner overflødig talg og virker betennelsesdempende på huden i hodebunnen. Produktet skal masseres inn i håret og fjerner flass, produktrester, samt lindrer tørrhet og rødhet, i tillegg til at formelen tilfører fukt og ivaretar fargebehandlet hår.

Oribe Serene Scalp Balancing Shampoo
Oribe Serene Scalp Balancing Shampoo Vis mer

Kevin Murphy Scalp Spa Scrub er en skrubb til hodebunnen, som skal masseres inn i vått hår før sjampo og balsam. Denne skrubben inneholder vulkansk stein som skånsomt eksfolierer bort flass og produktrester. Formelen inneholder også beroligende og fuktighetsgivende ingredienser, for å lindre irritasjon i hodebunnen.

Kevin Murphy Scalp Spa Scrub
Kevin Murphy Scalp Spa Scrub Vis mer

Briogeo Scalp Revival Charcoal + tea tree cooling hydration scalp mask er en maske for hodebunnen som virker avkjølende, reduserer flass og fjerner produktrester, samt tilfører fuktighet med hyaluronsyre og aloe vera. Masken skal masseres inn i hodebunnen etter hårvask, masken skal sitte i ca. 10 minutter, skylles ut og deretter skal man følge opp med balsam.

Briogeo Scalp Revival Charcoal + tea tree cooling hydration scalp mask
Briogeo Scalp Revival Charcoal + tea tree cooling hydration scalp mask Vis mer

Aveda Scalp Benefits Conditioner er en lett balsam, med blant annet salvie, som skal tilføre fuktighet og lindre irritert hodebunn. Denne masseres inn i håret etter sjampo og eventuelt maske.

Aveda Scalp Benefits Conditioner
Aveda Scalp Benefits Conditioner Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer