øredobber

Denne trenden kan være skadelig

Heldigvis kan du også jukse deg til vårens hotteste smykkestil.

ØREPYNT: Gjør som Jessica Alba, og smykk ørene med mange ulike øredobber. Og nei, du trenger ikke å pierce deg for å få stilen. Foto: All Over Press og produsentene
ØREPYNT: Gjør som Jessica Alba, og smykk ørene med mange ulike øredobber. Og nei, du trenger ikke å pierce deg for å få stilen. Foto: All Over Press og produsentene Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«More is more» har lenge vært en trend på smykkefronten, og mange har pøst på med en haug av ulike armbånd, ringer på alle fingrene, eller flere enkle smykker i kombinasjon.

Nå er det ørene som skal stå i fokus, og det er ikke lenger nok med bare ett par øredobber. Aller helst skal hele øret smykkes.

Her er tipsene til hvordan du kan få stilen!

LES OGSÅ: Jakkene som er overalt!

Kan være skadelig

De fleste har hull i øreflippen, og opplever få komplikasjoner med det. Men velger du å ta piercing i brusken, bør du ta noen forholdsregler.

- Å pierce ørekanten har blitt påfallende populært de siste årene, sier Håvard Frisell, som er bodypiercer og daglig leder for Madison Piercing & Tattoo i Sarpsborg.

BARE JUKS: Jessica Alba har ikke piercet seg, men bruker øredobber som ligner de du finner lengre ned i saken. Foto: All Over Press
BARE JUKS: Jessica Alba har ikke piercet seg, men bruker øredobber som ligner de du finner lengre ned i saken. Foto: All Over Press Vis mer

Mange velger å ta hull i ørene hos frisøren, men eksperten mener man bør være forsiktig.

- Et menneskeøre har tusenvis av nerve- og terapipunkter. 141 av disse skal absolutt ikke berøres av piercing, men de færreste har peiling på hvor de er, sier Frisell.

Derfor bør man oppsøke profesjonelle om man vurderer å pierce seg, og det er også svært viktig å stelle riktig med såret.

- Vi lager våre egne rensemidler spesielt for piercing. Klorhexidin og Pyrisept fra apoteket er laget med tanke på sår i hudoverflaten og blir som regel alt for sterkt på et penetrert hull med permanent fremmedlegeme, som en piercing er.

- Nikkelintoleranse, blødninger og irritasjoner i huden er komplikasjoner vi ofte ser som et resultat av dårlig satt ørepiercing med feil metallegering i smykket, sier eksperten.

LES OGSÅ: Supersexy trend gjør comeback

Slik jukser du deg til trenden

Det er absolutt mulig å fikse denne trenden uten å pierce seg. Og akkurat dét gjør mange av Hollywood-stjernene og, slik som Jessica Alba. 

Nå finnes det et hav av lekre øredobber og ear-cuffer som du kan feste oppover øret for å få looken, helt uten å måtte gjøre det permanent.

Her er de beste kjøpetipsene som gir deg stilen:

LES OGSÅ: Sjekk den stilforandringen

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer