Hårtrend

Denne trendfrisyren vil alle ha nå

– Det skal være litt effortless, sier frisøren til KK.

HÅRTREND: En naturlig frisyre som er typisk for skandinaviske jenter, ifølge frisøren. FOTO: NTB
HÅRTREND: En naturlig frisyre som er typisk for skandinaviske jenter, ifølge frisøren. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Trender kommer og går, og ofte henter vi skandinavere inspirasjon fra det store utland – enten det gjelder klær, hår interiør eller smykker. Selv om vi de siste årene har sett at de skandinaviske brandsene får oppmerksomhet utenfor boblen vi lever i her oppe i nord.

Nå har bordet derimot snudd. Unge jenter ønsker det mange skandinaviske jenter får gratis – de små, lyse hårene i panna som mange irriterer seg over. Endelig er tiden for de blonde babyhårenes oppsving!

Å lysne ytterste del av hårlinjen i pannen har nå blitt noe mange unge jenter higer etter. En behagelig trend for alle som har denne naturlig. Plutselig var vi skandinavere tidlig ute med en hårtrend.

«Hvis du noen gang har undret deg over de lette, naturlige highlightene som finnes i skandinavisk hår, så er du allerede kjent med den siste hårtrenden», sier den New York-baserte frisøren Jaclyn Seabrooke til amerikanske New Beauty.

Videre sier hun til nettstedet at uansett hårfarge blir hårfestet, ansiktsramme og babyhår uanstrengt kysset av solen, og skiller seg ut så mye lysere enn resten av håret.

Men hvem kan ha såkalt scandi hairline? Hvordan vil det se ut på brunetter?

Vi har tatt en prat med frisør og stylist Sindre Helgesen ved salongen Haux i Oslo.

– Kjent for det i Skandinavia

Helgesen sier til KK at vi i Skandinavia er kjent for den naturlige frisyren, og vi ser det på hår, mote og interiør – det skal helst være minimalistisk.

– Hvorfor det har spredt seg, det tror jeg er fordi vi i den tiden vi er nå, skal det være litt effortless. Det skal ikke se ut som om du har prøvd for hardt. Du skal bare være pent uten å prøve, selv om du har brukt mange timer på håret, men det skal ikke se sånn ut.

Han sier at trenden antakeligvis kommer fra at skandinaviske jenter ofte får bleket håret naturlig av solen om sommeren. Mens noen ønsker å gå til frisøren å farge hårlinjen for å fremskynde prosessen.

Helgesen legger til at ikke det er så mange som kommer til salongen kaller det «scandi hairline», men fenomenet er ikke nytt. Det minner mye om det som kalles skimring – og det er en behandling de gjør ofte.

– Vi legger striper og lysner litt i fronten. Vi bruker det ofte for å blende overgang, sier frisøren.

Den New York-baserte frisøren sier mye av det samme som Helgesen deler med KK.

– Det er subtilt og smigrende, i motsetning til den solide one piece-teknikken som tidligere var populær.

For alle hårfarger

– Kan det bli like fint dersom man har mørkere hår?

– Ja, det kan det absolutt. Vi gjør samme framgangsmåte, men vi bruker litt andre farger, avhengig av hvor mørk du er. Det blir mindre lysning for brunetter. Vi legger inn karamelltoner eller lysere bruntoner, så blir det ikke så store kontraster, men at det heller blender seg, sier Helgesen.

Han anbefaler å gå til en frisør fremfor å gjøre det hjemme.

– Hvis du gjør det hjemme selv, så ser det ut som du har gjort det hjemme selv. Hvis du bruker fagfolk, så ser det ut som det er fagfolk som har gjort det.

Da blir resultatet best, konstaterer frisøren.

TREND: Småhårene i front blir bleket for å få en naturlig skandinavisk look. FOTO: Skjermdump TikTok/@thesandstyle
TREND: Småhårene i front blir bleket for å få en naturlig skandinavisk look. FOTO: Skjermdump TikTok/@thesandstyle Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer