Hårtrend:

Denne trendklippen vil alle ha nå

– Mange kunder får en aha-opplevelse, sier frisør.

PÅVIRKNINGSKRAFT: Emma Ellingsen og Leah Behn har mye påvirkningskraft og er gjerne tidlig ute med nye trender. FOTO: Skjermdump Instagram/@leahhhbeauty
PÅVIRKNINGSKRAFT: Emma Ellingsen og Leah Behn har mye påvirkningskraft og er gjerne tidlig ute med nye trender. FOTO: Skjermdump Instagram/@leahhhbeauty Vis mer
Publisert

Trender går i sykluser, og det gjelder også for hårmoten. Nå er en av 90-tallets hotteste trender tilbake. Den siste tiden har vi sett både hockeysveisen og «the shag» med oppklipte lengder tilbake i motebildet. Etter mange år med full lengde, er det oppklipte håret i vinden igjen.

Vi så den oppklipte trenden på 90-tallet, og nå som tiåret er tilbake i motebildet, er det naturlig at hårtrendene følger etter.

Det er særlig én trend frisørene merker økt etterspørsel av. Vi har sett den på kjendiser som Jennifer Lopez, Zendaya, Kaia Gerber og vår egne Leah Isadora Behn – nemlig «layers».

– Safere for folk

Layers er en oppklippet frisyre som gir naturlig bevegelse i form av lett fall og bølger.

– Det er en frisyre som gjør seg litt selv fordi den skal være litt mer tilfeldig og rufsete, sier Anniken Bergelien hos Rock Hair By Tango, og legger til at hårtype spiller en rolle.

– Fall og krøll kommer mye mer fram ved å klippe det opp. Det skaper bevegelse i håret.

Bergelien forteller til KK at nordisk, fint hår uten naturlig bevegelse krever litt mer stylingprodukter og føning for å skape bevegelse som ikke er der naturlig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer