Tatovering:

Denne type tatovering er trendy nå

Dette vil vi se mer av på tatoveringsfronten fremover.

TATOVERING: Minimalistiske tatoveringer har - og er - trendy. Men det er særlig ett sted på kroppen, i tillegg til fingrene, flere tatoverer nå. FOTO: NTB Scanpix
TATOVERING: Minimalistiske tatoveringer har - og er - trendy. Men det er særlig ett sted på kroppen, i tillegg til fingrene, flere tatoverer nå. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Skal, skal ikke. Det å ta en tatovering er for noen et stort valg, men i løpet av de siste årene har det å ta en tatovering også blitt mer og mer vanlig. I dag er det ikke uvanlig å se både unge eller eldre med én eller flere tatoveringer. Noen blir til og med hekta på å få blekk på kroppen.

Til tross for at tatovering har vært et populært fenomen i Norge i flere år nå, har likevel trendene forandret seg. Vi husker vel alle tribal-tatoveringene som herjet på 90-tallet, kinesiske tegn og sitater i løkkeskrift? Vel, den tiden er bak oss, ifølge ekspertene.

Nå er det nemlig minimalistiske og geometriske tatoveringer folk vil ha.

- Trendene kommer og går, men jeg tror nok minimalismen er med oss en god stund til. Den kombineres også ofte med den tradisjonelle stilen. Et kult og rent kompromiss, sier Tommy Berntsen, som jobber som tatovør hos Svartblekk tattoo studio i Trondheim, til KK.

View this post on Instagram

High voltage

A post shared by Tommy (@tommytattooing) on

Flere med ansiktstatoveringer

Han har tidligere fortalt til KK at hvor på kroppen folk ønsker å plassere tatoveringene sine, også har endret seg en del.

- Vi ser at for eksempel fingrene et veldig populært sted, selv om man ikke har så mange tatoveringer fra før. Sånn var det ikke før, da fingrene gjerne var et sted for de med hele kroppen full av blekk.

Men det er ikke bare på fingrer folk tar små tatoveringer. Ved et kjapt søk på Pinterest og Instagram ser vi flere som velger små tatoveringer på og bak øret.

- Er dette en ny trend?

- Det har helt klart blitt trendy å tatovere ørene. Små minimalistiske illustrasjoner og skrift er det som går igjen, sier Berntsen og legger til:

- Ansiktstatoveringer er også blitt en fremtredende greie. Her går det også ofte i små symboler og skrift.

Minimalistiske tatoveringer er fortsatt «in»

Kari Kjelskøy, som er tatovør ved Memento Tattoo i Oslo, har tidligere uttalt til KK at folk går mer og mer bort fra farger, men at tatoveringene skal være helt sorte.

- De skal være små, og de skal være svarte. Det er såkalte «hipster-tatoveringer» som er in nå. Geometriske mønstre og mandalamønstre, sier hun og har stor tro på at det er en trend som vil fortsette de neste årene.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer