Denne typen Birkenstock-sko koster over 640 000 kroner

Kylie Jenner har selvfølgelig skaffet seg de rådyre sandalene, men det er noe oppsiktsvekkende med skoene annet enn prisen.

SKO TIL EN HALV MILLION: Mschf har laget sandaler som ligner på Birkenstock, men som er laget av Hermès-vesker og dermed har fått en skyhøy prislapp. Foto: Skjermdump fra Instagram
SKO TIL EN HALV MILLION: Mschf har laget sandaler som ligner på Birkenstock, men som er laget av Hermès-vesker og dermed har fått en skyhøy prislapp. Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer
Publisert

Sandalene fra Birkenstock har vært populære i lang tid. De tok spesielt av for noen år siden, og siden den gang har det blitt presentert en rekke sandal-nyheter, men mange har funnet en favoritt i de tyske skoene.

Kylie Jenner er blant dem! Men det er ingen hemmelighet at hun har en litt dyrere smak enn det fleste. Vel, hun har i hvert fall råd til å bruke tusenvis av kroner på alt mulig rart.

Nå har hun nemlig skaffet seg noen helt nye sandaler som ligner svært på dem fra Birkenstock, men disse er det selvfølgelig noe helt spesielt med.

RÅDYRE SKO: Kylie Jenner delte dette bildet på Instagram av sine nye sko. De skal ha en prislapp på godt over 600 000 kroner. Foto: Skjermdump
RÅDYRE SKO: Kylie Jenner delte dette bildet på Instagram av sine nye sko. De skal ha en prislapp på godt over 600 000 kroner. Foto: Skjermdump Vis mer

Vi har fremdeles ikke helt forstått hvem som står bak skoene, men tilsynelatende er det et samarbeid mellom dem og luksusmotehuset Hermès.

Men etter å ha tatt en nærmere titt på skoene, ser vi at det er trykket ordet «Birkinstock» på dem, men det tyske merket skrives jo på følgende vis: Birkenstock. Kylie Jenner delte bildet av skoene på sin Instagram-story og tagget og takket «mschf» i samme bilde.

Deres Instagram-konto er ganske tom, men inneholder ett bilde av de nye skoene.

Men hvor kommer Hermès inn i bildet?

Merket er jo kjent for å være ordentlig dyrt, og mange forbinder det nok med de legendariske Birkin-veskene som kommer fra motehuset. Disse veskene er blant de dyreste du finner. Datteren til rapperne Offset og Cardi B fikk en slik veske da hun fylte to år. Prislappen på tilbehøret var på hele 80 000 kroner.

JANE BIRKIN: Etter at hun skisset drømmevesken på en spypose på et fly til den administrerende direktøren for det berømte motehuset Hermes i 1981, ble den ikoniske Birkin-vesken til. Foto: NTB og produsenten
JANE BIRKIN: Etter at hun skisset drømmevesken på en spypose på et fly til den administrerende direktøren for det berømte motehuset Hermes i 1981, ble den ikoniske Birkin-vesken til. Foto: NTB og produsenten Vis mer

Skoene fra såkalte MSCHF kommer i den typisk Birkenstock-stilen, men skal altså være laget av Hermès-vesker. Det er nok også derfor skoene smart nok har fått navnet Birkinstock etter Birkin-veskene.

Det er nok også derfor skoene har fått en prislapp på hele 640 000 kroner. Ifølge flere nettmagasiner, deriblant Vogue, Page Six og People, skal de nemlig koste 76 000 dollar, noe som tilsvarer godt over en halv million norske kroner.

Det vi har sett av skoene så langt er at de ligner svært på de fra Birkenstock som ligger på rundt tusenlappen, men materialet i de såkalte Birkinstock-ene er av luksusvesker. Forhåpentligvis er disse ekstremt komfortable å ha på seg, for hvis ikke: Er det verdt 640 000 kroner?

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer