Mote:

Der skoen trykker

En kvinne kan aldri få for mange sko, er det noe som heter. Vel, det kan hun – helt åpenbart.

SKO: Carrie Bradshaw, spilt av Sarah Jessica Parker i seriesuksessen «Sex og singelliv», hadde en helt spesiell forkjærlighet for nettopp sko. FOTO: NTB
SKO: Carrie Bradshaw, spilt av Sarah Jessica Parker i seriesuksessen «Sex og singelliv», hadde en helt spesiell forkjærlighet for nettopp sko. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Slike utsagn holder ikke lenger vann i en tid der bærekraft står høyt på agendaen – også i motebransjen. Det er likevel en slags forestilling om at kvinner er helt gale etter sko. Og sånn er det jo ikke for alle.

Selv elsker jeg sko. Det skal jeg ærlig innrømme. Men jeg klarer å beherske meg. Jeg føler meg litt finere når jeg har på fine sko. Det er ingen hemmelighet. Og jeg liker å komme meg litt opp fra bakken med et par høye hæler. Faktisk har jeg savnet det under pandemien.

Og ja – jeg har dyre designersko. Men også både joggesko, støvletter og mer fornuftige varianter. Til felles har de at de alle er av god kvalitet. Og så passer jeg på dem. Jeg vasker av søle, skitt og smuss etter at jeg har vært ute, jeg behandler skinnet, og jeg impregnerer. Og så legger på en såle når det trengs, og det gjør det jo gjerne i Norge, enten det er snø og is eller salt og grus.

Noen ganger kan jeg faktisk bli for fornuftig, som den gangen da jeg la på en svart, hardfør såle på Christian Louboutin-skoene mine. Du vet, de med den karakteristiske røde sålen. Carrie Bradshaw i «Sex og singelliv» ville fått tårer i øynene, men jeg fikk i det minste brukt de ute også om vinteren, da.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer