John Galliano

Derfor ble han bannlyst av motebransjen

Nå gjør skandaledesigner John Galliano comeback!

BLIR KREATIV LEDER FOR MOTEHUSET MAISON MARTIN MARGIELA: John Galliano fikk sparken fra Christian Dior i 2011 for rasistiske uttalelser, men er tilbake i moteverdenen igjen. Her viser han sommermoten for Dior i 2007. Foto: REX/Miquel Benitez/All Over Pres
BLIR KREATIV LEDER FOR MOTEHUSET MAISON MARTIN MARGIELA: John Galliano fikk sparken fra Christian Dior i 2011 for rasistiske uttalelser, men er tilbake i moteverdenen igjen. Her viser han sommermoten for Dior i 2007. Foto: REX/Miquel Benitez/All Over Pres Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Han har blitt kalt moteverdenes svar på Guns'n Roses-vokalisten Axel Rose, og ble sjefdesigner for Christian Dior i 1997. Supermodell Kate Moss giftet seg i en av brudekjolene hans, og han er kjent for sine spektakulære og teatralske visninger.

Men på baren La Perle i Paris i februar for tre år siden, ble det skår i gleden, da John Galliano snakket stygt til flere av gjestene. En mann filmet det hele, og Galliano ble anklaget for rasisme og antisemmitisme, og ble senere hentet av politiet.

Kastet på dør av Dior

Jødehets og Adolf Hitler-hyllest ble for mye for det franske motehuset Chistian Dior, og Galliano fikk sparken kort tid etter.

- Vi fordømmer John Gallianos utsagn, som går fullstending imot kjerneverdiene hos Christian Dior, het det i en uttalelse fra motehuset den gang, ifølge People.

Skuespiller Natalie Portman, og Diors ansikt utad, var også en av mange som fordømte designernes uttalelser:

- I lys av denne videoen, og som et menneske som er stolt av å være jøde, vil jeg ikke assosieres med Galliano på noen som helst måte, sa Oscar-vinneren for Black Swan.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer