Sminke:

Derfor bør alle ha øyeskygger i disse tre fargene

Jeg får ofte spørsmål om jeg har noen enkle sminketriks på lager. Her får du et som garantert gir stor effekt: Skift ut fargen på øyenskyggen din!

Derfor bør alle ha øyeskygger i disse tre fargene
Publisert

Både metode og teknikk kan være akkurat den samme som du bruker allerede, kun fargen er ny. Dermed bruker du ikke så mye som ett sekund ekstra foran baderomsspeilet!

For virkelig å kunne leke deg med uttrykk på øyesminken trenger du tre ulike øyeskygger: En helt lys farge, en medium og en mørk.

Jeg liker å skape dybde til øynene. Da er det viktig å huske at lyse farger forstørrer, mens mørke farger forminsker.

Og husk at det er lov å gjøre litt ekstra ut av sminken – kanskje spesielt på en litt trist tirsdag!

Slik gjør du:

1. Start med legge den lyse øyeskyggen på hele øyelokket – fra øyenbryn helt ned til vippekanten. Bruk en flat, tett kost, den påfører mye produkt, slik at fargen kommer enda bedre fram. Godt verktøy er virkelig halve jobben. Tips! Den lyseste øyeskyggen danner basen for de andre fargene og gjør det lettere å skape myke overganger. Bruk gjerne en matt skygge til hverdags og en variant med skimmer til fest.
1. Start med legge den lyse øyeskyggen på hele øyelokket – fra øyenbryn helt ned til vippekanten. Bruk en flat, tett kost, den påfører mye produkt, slik at fargen kommer enda bedre fram. Godt verktøy er virkelig halve jobben. Tips! Den lyseste øyeskyggen danner basen for de andre fargene og gjør det lettere å skape myke overganger. Bruk gjerne en matt skygge til hverdags og en variant med skimmer til fest. Vis mer
2. Velg så en medium farge, og legg den på hele øyelokket og opp til globallinjen, den buen som markerer hvor øyelokket starter. Jeg har valgt en beige øyeskygge, men her står du fritt til å eksperimentere i akkurat den fargeretningen du måtte ønske.
2. Velg så en medium farge, og legg den på hele øyelokket og opp til globallinjen, den buen som markerer hvor øyelokket starter. Jeg har valgt en beige øyeskygge, men her står du fritt til å eksperimentere i akkurat den fargeretningen du måtte ønske. Vis mer
3. Finn så fram den mørkeste øyeskyggen, og legg den i ytterkanten av øyet. Bruk en luftig kost som er helt ren, og dus overgangen opp mot øyenbrynet. Jobb i små sirkelbevegelser for å få et sømløst resultat.
3. Finn så fram den mørkeste øyeskyggen, og legg den i ytterkanten av øyet. Bruk en luftig kost som er helt ren, og dus overgangen opp mot øyenbrynet. Jobb i små sirkelbevegelser for å få et sømløst resultat. Vis mer
4. Legg en svart eyeliner ved vippekanten. For å gjøre den mykere kan du bruke en øyenskyggekost til å duse den ut. Gi øyet et løft ved å gjøre streken smalere inn mot nesen og tykkere ut mot kanten. Eyelineren må ikke være svart. Lek deg med farger, eller få et mykere uttrykk ved å bruke brun.
4. Legg en svart eyeliner ved vippekanten. For å gjøre den mykere kan du bruke en øyenskyggekost til å duse den ut. Gi øyet et løft ved å gjøre streken smalere inn mot nesen og tykkere ut mot kanten. Eyelineren må ikke være svart. Lek deg med farger, eller få et mykere uttrykk ved å bruke brun. Vis mer
5. Avslutt med maskara. La den tørke litt før du legger lag nummer to. Da blir det godt med volum, uten at den klumper seg. Dropp gjerne maskaraen under øyet. Det gir øynene et løft, og mørke ringer blir litt mindre synlig.
5. Avslutt med maskara. La den tørke litt før du legger lag nummer to. Da blir det godt med volum, uten at den klumper seg. Dropp gjerne maskaraen under øyet. Det gir øynene et løft, og mørke ringer blir litt mindre synlig. Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer