Sove Med Sminke

Derfor bør du ALDRI sove med sminke

- Noe av det verste du kan gjøre mot huden, sier eksperten.

SOVE MED SMINKE: Sover du ofte med sminken på om natten? Det er langt verre for huden enn du kanskje trodde. Foto: Shutterstock / Ann Haritonenko
SOVE MED SMINKE: Sover du ofte med sminken på om natten? Det er langt verre for huden enn du kanskje trodde. Foto: Shutterstock / Ann Haritonenko Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen grunn til å lyve om det, på ett eller annet tidspunkt har vi alle gjort det – begått kardinalsynden innen skjønnhetsverdenen. Nemlig å sove med sminken på! Og hver gang vi våkner opp som en vaskebjørn med maskara under øynene og leppestift på puta, så angrer vi voldsomt på vår egen dumhet.

Vi vet jo at det ikke er bra, men til vårt forsvar så skjer det bare når man er veldig trøtt på kvelden, eller hvis man har hatt en litt fuktig kveld på byen. Men er det egentlig så farlig at man glemmer å vaske ansiktet en gang i blant? Skal vi tro ekspertene så er det faktisk det.

– Å sove med sminke på er noe av det verste du kan gjøre mot huden, siden huden fornyer seg optimalt om natten og via søvn, sier Rolah O. Lønning, som er kosmetisk lege på BeWell klinikken og har skrevet boken «Frisk hud». Det er viktig å vaske rester av dagen bort før man legger seg til å sove. Dette gjelder spesielt deg som bruker sminke, solkrem og bor i storby med høy luftforurensning. 

– Sminke, sammen med rester av forurensning, svette og døde hudceller blokkerer porene og gir økt forekomst av akne, hudormer, større porer, mindre glød, tørr hud og raskere aldring, legger hun til. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer