Hår brud

Derfor bør du bestille frisørtime i god tid før bryllupet

Her er Cecilie Kroghs beste tips for det perfekte brudehåret, enten du skal gjøre det selv, eller få hjelp av profesjonelle!

HÅR BRUD: Cecilie Krogh, som er KKs skjønnhetsekspert og en av landets fremste innen hår og makeup, deler sine beste tips til hvordan du får perfekt hår dagen du står brud. FOTO: NTB
HÅR BRUD: Cecilie Krogh, som er KKs skjønnhetsekspert og en av landets fremste innen hår og makeup, deler sine beste tips til hvordan du får perfekt hår dagen du står brud. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Det er tre elementer som skal harmonere og framheve det beste ved deg selv: kjole, sminke og hår. Ofte er det lettere å bestemme seg for hvordan du skal ha håret etter at du har funnet kjolen.

Ettersom mange er tidlig ute med forberedelsene, bør du være raskt ute med booking av hår og sminke om du ønsker hjelp fra en stylist.

Her er mine beste tips for det perfekte brudehåret, enten du skal gjøre det selv, eller få hjelp av profesjonelle!

FOTO: Ceclilie Krogh
FOTO: Ceclilie Krogh Vis mer

1. Planlegg frisyren i god tid

Bestill frisørtimen et par uker i forveien. Da har du muligheten til å korrigere fargen om det skulle være nødvendig. I tillegg får fargen «gått seg til» etter noen hårvask.

Jeg anbefaler å planlegge de neste frisørtimene sammen med frisøren din, slik at intervallet mellom hvert frisørbesøk blir best mulig. Det er sjeldent en god idé å prøve noe helt nytt på hårfronten rett før den store dagen. Bryllupsbildene skal forhåpentligvis stå framme i mange år, og ofte er det det klassiske som fungerer best. Det er også smart å teste frisyren ordentlig i forkant av bryllupsdagen.

Står du for stylingen selv, er det fint å få øvd litt, slik at du vet nøyaktig hvordan og hva som skal gjøres for å få håret på plass når den store dagen kommer.

Ønsker å sette deg tilbake og få profesjonell hjelp – avtal en prøvetime. Den burde være langt nok unna bryllupsdagen til at du kan gjøre endringer, men samtidig nært nok til at håroppsettet sitter friskt i minnet hos både deg og stylist.

Tips! Spør frisøren din om du burde vaske håret dagen i forveien. Nyvasket hår er ofte glatt, og da kan oppsettet skli lettere ut. FOTO: Ceclilie Krogh
Tips! Spør frisøren din om du burde vaske håret dagen i forveien. Nyvasket hår er ofte glatt, og da kan oppsettet skli lettere ut. FOTO: Ceclilie Krogh Vis mer

2. La deg inspirere

Finn bryllupsinspirasjon ved å se på bilder fra den røde løperen, på Pinterest og Instagram, og lag mapper med bilder av andre bruder.

Husk likevel at det er inspirasjon, og ikke en fasit. Jeg har opplevd flere ganger at en brud kommer inn med et konkret ønske, for så å ende opp med noe helt annet. Selv om du har drømmefrisyren på et bilde, er det viktig å tilpasse den til deg og ditt uttrykk. Hvis du alltid går med håret i sideskill, ikke gå for en frisyre med midtskill. Har du alltid håret oppsatt i en løsere knute, ha det også løsere på den store dagen.

3. Tilbehør og slør

Hårspenner og pynt er en fantastisk måte å gjøre en frisyre bryllupsklar. Hvis du skal ta sløret av før middagen, vær sikker på hvordan du skal gjøre det uten å ødelegge håret. Ha også med en liten pose som sløret kan ligge i resten av kvelden.

Skal du ha friske blomster i håret, er det lurt å spraye dem godt med hårspray. Da holder blomstene seg pene hele dagen.

OBS! Husk å sjekke at sløret sitter ordentlig i håret. Jeg snakker av erfaring, mitt eget slør satt fast i døren på vei opp kirkegulvet.

FOTO: Ceclilie Krogh
FOTO: Ceclilie Krogh Vis mer

4. Lag en hårpung

Lag en liten pung med få produkter som kan redde hårstylingen din om uhellet først er ute. Denne kan du enten legge under stolen din, eller gi til forlover. Du trenger ikke å fylle den med alt mulig, men her er noen produkter som burde være med:

HÅRNÅLER: Disse er din beste venn om håret løsner litt, eller om du er uheldig å dra ut litt for mye hår når sløret tas av. Kjøp dem i en farge som er nærmest mulig din hårfarge, så synes de minst mulig. HÅRSPRAY: Enten det er krøllene som trenger litt hjelp, eller småhår som ikke spiller på lag, er en liten hårspray en livredder utover kvelden.
HÅRSTRIKK: Har du stylet håret ditt utslått for anledningen, er det alltid praktisk å ha en hårstrikk tilgjengelig. Her kan du også velge en hårstrikk som har noe ekstra, som for eksempel perler eller strass.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer