På Hendene

Derfor bør du bruke hansker og smøre hendene ofte nå

Enkelt tips.

PÅ HENDENE: Mange av oss opplever å få veldig tørre hender denne tiden på året. Den beste måten å forhindre dette på er å bruke votter og håndkrem! Få flere tips og forklaring på hvorfor det skjer nede i saken. Foto: Shutterstock / Arman Zhenikeyev
PÅ HENDENE: Mange av oss opplever å få veldig tørre hender denne tiden på året. Den beste måten å forhindre dette på er å bruke votter og håndkrem! Få flere tips og forklaring på hvorfor det skjer nede i saken. Foto: Shutterstock / Arman Zhenikeyev Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er faktisk ikke bare kulden som gjør at hendene dine blir tørre. Når det er så kaldt som det er nå blir luften også knusktørr. Ifølge skjønnhetsansvarlig i KK og Henne, Tone vid Skipa, vil luften derfor tiltrekke seg all fuktighet den kan, og siden hendene har en liten beskyttelse av fett, fordamper fuktigheten veldig lett ut av huden.

- Den beste måten å beskytte hendene på er å bruke votter og hansker. Det verner de mot den kalde lufte, forebygger rynker og er generelt bra for neglene også. I tillegg bør du bruke en god og fet krem som trekker godt inn i huden, men som til gjengjeld forhindrer tap av fukt. Dette prinsippet gjelder for øvrig føtter og, som også mangler et beskyttende fettlag, sier Skipa.

Et annet vanlig problem når det gjelder tørre hender og krem, er at vi ikke bruker nok krem når vi smører oss.

– Mange bruker for lite av det, kanskje fordi de er vant til at huden er tørr, eller fordi det er upraktisk å bruke fete, klissete salver. Man bør generelt smøre rikelig med salve, etter ditt eget behov, har hudlege Darjosh Dinparvar ved Oslo Hudlegesenter sagt til KK.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer