GOD NATT: En god natts søvn og riktig hudpleie er optimalt for fin hud. Foto: All Over Press
GOD NATT: En god natts søvn og riktig hudpleie er optimalt for fin hud. Foto: All Over Press Vis mer

Nattkrem

Derfor bør du bruke nattkrem

Tre gode grunner du kanskje ikke visste om fra før.

Publisert

KK.NO: Huden trenger næring, fukt og beskyttelse for å holde seg frisk og sunn – og det uansett om det er natt, dag eller helg.

Noen mener at nattkremer er laget av kommersielle grunner, men det er faktisk ikke bevist at disse kremene ikke har noe for seg. 

Huden er ikke tidsinnstilt til å vente til vi legger oss for å restituere. Reparasjonen skjer når det er nødvendig. Men det er likevel sånn at en del prosesser i huden og kroppen kun skjer når du sover.

Søvnmangel, spesielt hvis det er konstant og omfattende, blokkerer for hudcellene når det gjelder både reparasjon og aktivitetsnivå.

I intervju i ukens KK forteller den amerikanske hudlegen dr. Harold Lancer at for lite søvn resulterer i at veksthormonet som holder huden spenstig, svekkes.

Finere tekstur: Night Renewal HydraGel skal gjenoppbygge hudens tekstur og redusere linjer og rynker (kr 480, Exuviance). Med melatonin: Melatonin er det stoffet i kroppen som gjør deg trøtt (kr 1100, Murad, Sleep Reform). Lavendelolje: Lavendel er kjent for sin beroligende effekt. Lavender Relaxing Oil kan brukes både på kroppen og i ansiktet (kr 175, Weleda).
Sensitiv hud:  Biocalm Extra Nourishing Night Cream er velegnet for sensitiv hud. Kremen er allergitestet og uten lukt (kr 245, Estelle & thild).
 Foto: Produsentene
Finere tekstur: Night Renewal HydraGel skal gjenoppbygge hudens tekstur og redusere linjer og rynker (kr 480, Exuviance). Med melatonin: Melatonin er det stoffet i kroppen som gjør deg trøtt (kr 1100, Murad, Sleep Reform). Lavendelolje: Lavendel er kjent for sin beroligende effekt. Lavender Relaxing Oil kan brukes både på kroppen og i ansiktet (kr 175, Weleda). Sensitiv hud: Biocalm Extra Nourishing Night Cream er velegnet for sensitiv hud. Kremen er allergitestet og uten lukt (kr 245, Estelle & thild). Foto: Produsentene Vis mer

LES OGSÅ: Slik kan du bruke honning i hudpleien

Tre gunner for nattkrem

Det er ikke nødvendigvis så viktig om det står nattkrem på krukken eller ei, men det er noen ingredienser som har større formål på dagtid, som godt kan droppes om natten.

Så uansett om du kaller det nattkrem eller ei er det tre grunner til å gjøre forskjell på dag- og nattpleien: Solbeskyttelse, retinol og fett!

LES OGSÅ: Fjern neglelakken på 1-2-3

1. Solbeskyttelse

UV-beskyttelse hører utelukkende til på dagtid og inngår derfor i mange dagkremer. Solfiltre er verken en kosmetisk delikat eller hudforbedrende ingrediens, og bør derfor droppes om natten.

Det er faktisk flere hudeksperter som sammenligner det med å sove med ytterjakken på!

LES OGSÅ: 3 maskaraer vedt å prøve

Cosmeceutical: ZO Skin Health Overnight Recovery Cream skal virke i dybden, virke lindrende og gi næring til huden (kr 960, Obagi). Fuktmaske: La Prairie Skin Caviar Luxe Sleep Mask med plumpende kaviarekstrakt, fuktgivende solsikkeolje og eksfolierende enzymer (kr 2350, La Prairie). For voksen hud: Benefiance Nutriperfect Night Cream inneholder masse vitaminer slik at huden ser fornyet ut på morgenen (kr 900, Shiseido).   Foto: Produsentene
Cosmeceutical: ZO Skin Health Overnight Recovery Cream skal virke i dybden, virke lindrende og gi næring til huden (kr 960, Obagi). Fuktmaske: La Prairie Skin Caviar Luxe Sleep Mask med plumpende kaviarekstrakt, fuktgivende solsikkeolje og eksfolierende enzymer (kr 2350, La Prairie). For voksen hud: Benefiance Nutriperfect Night Cream inneholder masse vitaminer slik at huden ser fornyet ut på morgenen (kr 900, Shiseido). Foto: Produsentene Vis mer

2. Retinol

Retinol, bedre kjent som utglattende A-vitamin, har evner som kan få huden til å fornye seg raskere enn normalt ved å danne ekstra mange kollagen-fibre (protein).

A-vitamin er lysømfintlig, og derfor best egnet til å smøre på om natten.

LES OGSÅ: Kan fet mat og sukker gi deg kviser?

3. Fett

Du kan med god grunn velge mye fetere kremer om natten. Det forteller hudlegen Peter Bjerring og forklarer at mange sover for varmt og for tørt:

– Hvis du i den kalde tiden skrur opp varmen, tørker huden ut og vil da ha behov for krem som forhindrer fukten i å fordampe.

Denne saken er hentet fra KK 4, som er i salg nå!

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer