Hårpleie

Derfor bør du bruke serum også i håret

Frisørene mener det kan gi sunt, vakkert og glansfullt hår.

SERSUM, SERUM: Har du prøvd serum i håret? Det kan være lurt, mener frisørene. FOTO: NTB
SERSUM, SERUM: Har du prøvd serum i håret? Det kan være lurt, mener frisørene. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Du vet kanskje at det kan være en fordel å bruke serum i ansiktet. Det skal komme i tillegg til din daglige hudpleie, og fungere som en booster for huden. Men serum kan med fordel brukes også i både hår og hodebunn, skal vi tro frisørene.

– Beskytte og normalisere

– Det finnes flere ulike serum for hår og hodebunn. De fleste skal beskytte og normalisere tilstanden til hodebunnen og skape et optimalt miljø for håret, forklarer Luxury retail educator ved Shu Uemura Art of Hair Hans-Erik Sandstad til KK.

– Akkurat som et hudpleieserum er et hodebunnsserum lurt å bruke dersom du vil ha en sunn og frisk hodebunn, og ikke minst et sunt, vakkert og glansfullt hår.

De fleste hodebunnsserum påføres på rengjort hodebunn to til tre ganger i uken, og skal ikke skylles ut, forklarer Sandstad.

Hårserum påføres i spisser og lengder for å pleie og reparere håret, og er gjerne mer konsentrert enn andre leave in-produkter.

For hår eller hodebunn?

– Det finnes utallige serum for både hår og hodebunn som brukes ved ulike behov, sier Kirsti Solberg, Nordic Capability Manager i Wella til KK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer