Hår:

Derfor bør du bytte sjampo

Kan gjøre underverker for hår og hodebunn!

BYTTE SJAMPO: Det kan være lurt å gjøre det etter hvilken sesong du befinner deg i. Foto: NTB
BYTTE SJAMPO: Det kan være lurt å gjøre det etter hvilken sesong du befinner deg i. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Det finnes et hav av sjampoer og balsamer. Noen skal hjelpe mot tørr hodebunn, andre lover å gi deg lengre hår, mens noen skal gi deg den glansen du har lengtet så etter.

Ofte kan disse produktene funke (ok, kanskje ikke den som lover lengre hår), og det er jo helt topp. Men plutselig en dag har den kanskje ikke den effekten den hadde i starten.

Plutselig oppstår det andre problemer du muligens ikke hadde før. Hvorfor skjer dette?

Det kan det være flere grunner til, men en av grunnene kan faktisk være det at du bør bytte ut sjampoen din. Norge byr på alt fra iskald vinter til deilig sommervær, og det merker både hud og hår!

KAN VÆRE ÅRSAKEN: Det kan godt hende at håret og hodebunnen din trenger noe annet på vinteren enn den gjør på sommeren. Foto: NTB
KAN VÆRE ÅRSAKEN: Det kan godt hende at håret og hodebunnen din trenger noe annet på vinteren enn den gjør på sommeren. Foto: NTB Vis mer

Se på det på denne måten: Når vinteren kommer tar vi på oss varmere klær. Vi justerer garderoben vår med årstiden. Det betyr at svært mange også kan ha nytte av å bytte ut sjampoen slik at den hjelper hår og hodebunn å holde seg sunn etter hvilken sesong vi er i.

– Man velger sjampo ut i fra hvordan kundens hår er med tanke på tykkelse og hodebunn, samt kjemiske behandlinger og etter hvilken årstid vi er i, sier Siv Oldervik, eier av Stas hår og bryn i Trondheim.

– En bør bytte sjampo etter en stund da håret stadig er i endring. Men dersom håret/hodebunnen din er lik hele året, kan du bruke favorittsjampoen din jevnt og trutt. Selv holder jeg meg til samme merke, men varierer på sjampo og balsam.

GODT TIPS: Hvis du har funnet en sjampo du elsker, men som dessverre ikke har den samme effekten lenger, kan du se etter et annet produkt fra samme merke. Det gjør frisør Siv Oldervik. Foto: NTB
GODT TIPS: Hvis du har funnet en sjampo du elsker, men som dessverre ikke har den samme effekten lenger, kan du se etter et annet produkt fra samme merke. Det gjør frisør Siv Oldervik. Foto: NTB Vis mer

– Kan bli mettet

Birgit Flønes, eier av B.Hair i Molde, legger også til en annen grunn til at det kan være lurt å bytte sjampo:

– Det er fint å variere på hvilken sjampo og balsam man bruker da håret kan bli mettet av samme produkt over tid.

Men også Flønes trekker frem samme poeng som Oldervik. Årstidene spiller definitivt inn.

– Bruker du en sjampo for tørt hår om vinteren og fortsetter med den på våren eller sommeren, vil de pleiende ingrediensene i «vintersjampoen» ofte bli noe tyngre fordi håret ditt har fått tilstrekkelig med pleie og ikke trenger så mye fukt lenger.

KAN BLI METTET: Bruker du samme sjampo over lengre tid, kan det hende håret ditt rett og slett får nok av det. Foto: NTB
KAN BLI METTET: Bruker du samme sjampo over lengre tid, kan det hende håret ditt rett og slett får nok av det. Foto: NTB Vis mer

– Om sommeren kan det være fint å beskytte håret med fargebevarende sjampo og balsam som forhindrer solbleking!

Skulle du fortsatt ikke være helt fornøyd med hvordan hår og hodebunn er, har Siv Oldervik et godt tips:

– En sjampo alle bør ha i skapet sitt er en rensesjampo. Den bruker du til å rense hår og hodebunn en gang hver 14. dag.

KKs skjønnhetseskpert Cecilie Krogh viser deg hvordan du gjør det på best mulig måte! Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer