Parfyme i sola

Derfor bør du droppe parfymen i sola

Kan gi både pigmentflekker og utslett, sier ekspertene.

NYT MED MÅTE: Vi har ingen planer om å sitte inne når det er fint vær, men en solhatt er ingen dum idé. Foto: NTB Scanpix
NYT MED MÅTE: Vi har ingen planer om å sitte inne når det er fint vær, men en solhatt er ingen dum idé. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Endelig sol og varme og muligheten til å oppnå "drømmehuden", nemlig den som er solkysset, sunn og glødene! Men mange av oss foretrekker å sminke oss litt uansett, for veien mot målet er ofte preget av litt skjolder, litt solbrenthet og kanskje til og med ekstra tørr eller fet hud. Og når sminken vår inneholder solfaktor må det vel være greit å droppe solkremen?

Også var det disse deilige sommerduftene vi "splasher" på oss før vi drar på stranda. Var det så lurt, egentlig?

- Mitt klare råd er at parfyme direkte på huden må unngås. Det vil svært ofte føre til pigmentflekker, sier Mojgan Abdeh, klinisk dermatologisk sykepleier på Senzi Medispa i Oslo.

Det er alkoholen i parfymen som tørrer ut huden og gjør den mer utsatt for pigmentendringer, samt duftstoffene som kan irritere.

- Påfører du parfyme direkte på brystet, uten solbeskyttelse oppå er risikoen enda høyere, sier sykepleieren til KK og påpeker at friske dufter med mye sitrus er "verstingen" i så måte.

- Jeg har selv opplevd pigmentering av parfymebruk, og sett det på en rekke kunder, sier Abdeh.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer