Trender

Derfor bør du ha en kimono i skapet

Stjernedesigner Veronica B.Vallenes mener det er det ultimate plagget.

KIMONOEN: Ikke bare er den komfortabel, den kan like gjerne brukes til hverdags som til fest, ifølge designer Veronica B. Vallenes. Foto: Per Ervland
KIMONOEN: Ikke bare er den komfortabel, den kan like gjerne brukes til hverdags som til fest, ifølge designer Veronica B. Vallenes. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Skandinavisk og internasjonal motepresse fylte den over hundre kvadratmeter store salen på Hotel Nimb i København.

Ikke bare var stolradene tettpakket, men også veggene bak ble dekket av en stående skog av mennesker.

Hvorfor? Svaret er norske Veronica B. Vallenes.

DANSKE PIGER: - Dette kan norske jenter lære av oss

Hovedtrender

Under Copenhagen Fashion Week fikk vi igjen se klassisk Vallenes-design – rene og enkle, men samtidig feminine silhuetter.

Neste vår og sommer satser den norske designeren på nøkkelplagg som dressen, shortsen og jumpsuiten. Maxilengdene er fortsatt med oss, og farger som mintgrønn, kongeblått, kremhvit, lysgrå og pudderrosa.

Et annet plagg du absolutt også bør merke deg er kimonoen – eller den elegante, classy søsteren til den lodne morgenkåpen. Den så vi både på catwalken og på Vallenes' crew.

- Den kan styles opp og ned

Og designeren selv mener kimonoen er et svært anvendelig plagg, så anvendelig faktisk, at undertegnede får seg til å undre hvorfor i all verden det ikke er flere som går i det.

- Kimonoen er ikke bare kjempekomfortabel å ha på seg, den er også svært enkel å bruke, sier Vallenes til KK.no etter visningen.

- Jeg elsker plagg som er universelle. Du kan bruke den over jeans for en avslappet look, eller som omslagskjole med hæler til hvis du skal pynte deg.

Se catwalkbilder av Veronica B. Vallenes’ vår/sommerkolleksjon 2012 her:


Stor suksess i Danmark

Men selv om Vallenes nyter stor suksess hos våre naboer i sør, var det i Norge alt begynte. Våren 2010 var Vallenes sesongens debutant under Oslo Fashion Week. Siden den gang har hun etablert base i København og vunnet danske motepriser som Max Factor New Talent Award og Danish Design Talent of The Year.

Og med slike titler i bagasjen, og førsteradfyllere som NY Times og amerikanske pluss britiske Vogue på visningene, er det kanskje ikke så rart at vi ikke har sett henne på «hjemmebane» på en stund.

- Hvordan er det å lykkes i Danmark?

- Det er helt fantastisk! Det er så utrolig mye god mote her fra før, så det er gjerne ekstra stort å gjøre det så bra her.

- Ja, tror du vi snart får se deg igjen i Norge og på Oslo Fashion Week?

- Vi får se. Jeg utelukker ingenting, smiler hun.

KK.no på moteuken i København

Neste tirsdag rulles den røde løperen igjen ut foran Posthallen, og KK.no vil igjen gi deg alle høydepunktene fra Oslo Fashion Week.

Men i mellomtiden kan du jo varme opp sammen med oss med moteuken i København – Copenhagen Fashion Week (CFW).

På en tur i regi av den danske arrangøren får KK.no se CFW-visningene av vår/sommerkolleksjonene 2012 til norske Veronica B. Vallenes, det danske suksessmerket Bruuns Bazaar og kvinnelinjen til Hugo Boss. Alt sammen får du med deg på KK.no de nærmeste dagene.

STOR SUKSESS: Veronica B. Vallenes har vunnet flere designerpriser og er allerede svært anerkjent i Danmark. Foto: Per Ervland
STOR SUKSESS: Veronica B. Vallenes har vunnet flere designerpriser og er allerede svært anerkjent i Danmark. Foto: Per Ervland Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer