Trender 2013

Derfor bør du satse på jumpsuiten

Kjendisfavoritten blir en sikker vinner i 2013, spår ekspertene.

NY TREND: Jumpsuiten er blant plaggene som spås å bli det nye hotte for 2013, og stjerner som Jennifer Lawrence, Beyonce og Sarah Jessica Parker har selvsagt kastet seg på trenden.  Foto: All Over Press
NY TREND: Jumpsuiten er blant plaggene som spås å bli det nye hotte for 2013, og stjerner som Jennifer Lawrence, Beyonce og Sarah Jessica Parker har selvsagt kastet seg på trenden. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Jumpsuiten var et av 80- og 90-tallets store signaturplagg, og aller helst skulle den ha høye skulderputer og smale bein, eller være en sammenhengende utgave av den posete «MC Hammer»-buksa.

Våren 2013 spås imidlertid å bli jumpsuitens store comeback på trendfronten, og kjendisene har allerede kastet seg over plagget - som nå er hakket mer glamorøst og «avantgarde» enn det var på 80-tallet.

Ja, selv her i Norge har jumpsuiten gjort sitt inntog, og sjefredaktør i Se og Hør - Ellen Arnstad, hadde på seg en dristig blondevariant fra Nina Jarebrink, da hun deltok på prisutdelingen Nåløyet i forrige uke.

LES OGSÅ: Nåløyet-skoene også du har råd til

STILIG: Beyonce oste eleganse på Grammy-utdelingen, i denne stilsikre jumpsuiten signert Osman by Osman Yousefzada. Foto: All Over Press
STILIG: Beyonce oste eleganse på Grammy-utdelingen, i denne stilsikre jumpsuiten signert Osman by Osman Yousefzada. Foto: All Over Press Vis mer
PÅ BAFTA: Sarah Jessica Parker og Laura Whitmore på den røde løperen under søndagens BAFTA-utdeling i London.  Foto: All Over Press
PÅ BAFTA: Sarah Jessica Parker og Laura Whitmore på den røde løperen under søndagens BAFTA-utdeling i London. Foto: All Over Press Vis mer

På Grammy og BAFTA

Popstjernen Beyoncé er også en av dem som alltid er først ute med «det siste», og under søndagens Grammy-utdeling i LA vakte hun oppsikt i en svært elegant svart og hvit Osman by Osman Yousefzada jumpsuit.

Sangerinnen kombinerte den lekre grafiske buksedressen med skyhøye peeptoe-sandaler og knallrød leppestift for en feminin og sexy look. Et rocka armbånd og matchende clutch satte prikken over i-en.


Også «Sex- og singelliv»-stjerne Sarah Jessica Parker vakte oppsikt i sin jumpsuit søndag kveld. Skuespillerinnen var blant stjernene som hadde tatt turen til London for utdelingen av årets BAFTA-priser, og Parker - som var vertinne for Nobel-konserten i Oslo i fjor, så virkelig slående ut i sin svarte, tettsittende drakt signert kjoledesigner Elie Saab.

TV-stjernen Laura Whitmore hadde også ikledd seg en særdeles sexy jumpsuit, fra designer Alexandre Vauthie, på filmprisutdelingen i England, mens skuespiller Jennifer Lawrence vakte oppsikt i en lekker svart og blåstripet variant fra Stella McCartney da hun deltok på the 2013 Santa Barbara International Film Festival tidligere denne måneden.


LES OGSÅ: Disse stjernene hadde best frisyre i 2012

LA PLAGGET SKINNE:Hvis jumpsuiten er i en sterk farge, eller mønster, kan det lønne seg å holde resten av stylingen (og sminken) enkel - slik Jennifer Lawrence, Famke Jannsen og Stella McCartney har gjort.  Foto: All Over Press
LA PLAGGET SKINNE:Hvis jumpsuiten er i en sterk farge, eller mønster, kan det lønne seg å holde resten av stylingen (og sminken) enkel - slik Jennifer Lawrence, Famke Jannsen og Stella McCartney har gjort. Foto: All Over Press Vis mer

Stor trend denne våren

KKs mote- og skjønnhetsredaktør - Silje Pedersen, er blant dem som har stor tro på jumpsuiten og buksedressen denne sesongen.

Hun synes også det er stas å se stjernene i noe annet enn kjoler på den røde løperen.

- Buksedressen og powersuiten er en stor trend for våren 2013 og meget «fashion forward». Kult å se at stjernene velger noe annet enn kun kjoler på Grammy Awards, selv om dresskoden gjorde det klart at det ikke skulle være for dype utringninger og for mye fokus på hud, sier hun til KK.no.


Pedersen har også flere stylingforslag, til deg som våger å kaste deg ut på trenden.

- En buksedress/jumpsuit krever litt høyde på hælene. Med et belte i livet som markerer midjen, blir stilen mindre formløs, sier hun:

- Gå gjerne for den minimalistiske 90-tallsstilen og dropp mye smykker. Håret kan gjerne være satt opp i en stram hestehale. Ønsker du en mer bohemsk stil, så kan du la deg inspirere av safaristilen og spesielt looken fra Saint Laurent denne våren, men bredbremmet hatt, bølgende lokker og sleng i buksedressen.

Følg Siljes moteblogg på KK.no!

Se flere stjerner i jumpsuit nedenfor:


LES OGSÅ: Figurtrikset du bare MÅ lære

I BLONDER: Her er Ellen Arnstad i sin lekre, svarte blondedrakt fra Nina Jarebrink.  Foto: Sara Johannesen
I BLONDER: Her er Ellen Arnstad i sin lekre, svarte blondedrakt fra Nina Jarebrink. Foto: Sara Johannesen Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer