<strong>HAR SKOEN SPISS TUPP? SÅ BRA!:</strong> Visste du at tuppen på skoen har litt å si for lengden? Slik ser nemlig foten lenger ut, noe som gjør at du gjør det også. Disse nudefargede hottisene er det skuespiller Emma Watson som har på seg. Foto: All Over Press
HAR SKOEN SPISS TUPP? SÅ BRA!: Visste du at tuppen på skoen har litt å si for lengden? Slik ser nemlig foten lenger ut, noe som gjør at du gjør det også. Disse nudefargede hottisene er det skuespiller Emma Watson som har på seg. Foto: All Over Press Vis mer

Sko

Derfor bør du se etter sko med spiss tupp

Gir inntrykk av lekre, milelange gasellebein.

Publisert
Sist oppdatert
Hva er det med disse høye hælene som vi elsker så mye? Vel, de gir oss et ekstra løft, vi blir rettere i ryggen og en anelse smalere i figuren.

Og når vi hopper inn i dem blir dagen straks litt mer glamorøs og spennende, og for en ørliten stund mister vi litt bakkekontakt.

- Sko er mer enn bare tilbehør; de er forlengelsen av en kvinne, har skodesigner Christian Loubuotin en gang sagt.

Vi elsker jo små tips som gir oss noen ekstra velsignede centimeter på strømpelesten. For hvem vil ikke stige litt høyere til værs? Og dersom vi i tillegg blir nettere og mer elegant - enda bedre.

<strong>STJERNENE ELSKER SPISSE PUMPS:</strong> Selvfølgelig gjør de det - og se bare hvor fine de blir. Fra venstre Lily Collins, Jessica Biel, Alexa Chung og Rosie Huntington-Whiteley. Foto: All Over Press
STJERNENE ELSKER SPISSE PUMPS: Selvfølgelig gjør de det - og se bare hvor fine de blir. Fra venstre Lily Collins, Jessica Biel, Alexa Chung og Rosie Huntington-Whiteley. Foto: All Over Press Vis mer

Velg riktig tupp

Men visste du at tuppen på skoen har mye å si? En spissere tupp på skoen gjør nemlig at foten ser litt lengre og smalere ut, noe som gjør at du gjør det også.

Har skoen høye hæler, enda bedre. Men styr unna modeller med ankelrem, for de kan kutte av benet ditt og da er du like langt.


Spisse pumps er dessuten hot denne høsten, ifølge designere som Dries van Notes, Michael Kors og Cèline.

<strong>LEKRE KJØPETIPS:</strong> Fra venstre med nagler (kr 1500, Isabel Marant for H&M), i nude (kr 2500, Ganni), i svart og hvitt (kr 1500, Rizzo), svarte klassikere (cirka kr 3500, Saint Laurent), i lakk og burgunder (fra River Island) og hudfargede (cirka kr 3000, Gianvito Rossi).
LEKRE KJØPETIPS: Fra venstre med nagler (kr 1500, Isabel Marant for H&M), i nude (kr 2500, Ganni), i svart og hvitt (kr 1500, Rizzo), svarte klassikere (cirka kr 3500, Saint Laurent), i lakk og burgunder (fra River Island) og hudfargede (cirka kr 3000, Gianvito Rossi). Vis mer

Gå for kvalitet

En god sko bør både ha skinn på utsiden og innsiden. Foten bør kunne synke ned i smørmyke materialer som både puster og ikke blir klamt.


Og dersom du dropper strømper, og har skinn rett mot foten, er det spesielt viktig. Skinn puster nemlig mye bedre enn syntetiske materialer og vil være mer komfortabelt å gå med i lengden.

I tillegg blir skinnet bare finere med årene, så lenge du behandler det pent.

<strong>I SPISSE HOTTE PUMPS:</strong> Fra venstre Sarah Jessica Parker, Gisele Bundchen, Alexa Chung og Selena Gomez. Foto: All Over Press
I SPISSE HOTTE PUMPS: Fra venstre Sarah Jessica Parker, Gisele Bundchen, Alexa Chung og Selena Gomez. Foto: All Over Press Vis mer

Sjekk hælen!

Når du skal kjøpe dine lekre pumps bør du også ta en ekstra titt på hælen. Har den en passende høyde? At den verken er for høy eller for lav til deg er viktig.


En god og stødig hæl som du faktisk klarer å gå på betyr også mye. Er de vonde å gå i kommer du ikke til å bruke dem så mye.

I butikken må du prøve dem skikkelig. Ta noen dansetrinn og gå en runde eller to før du kjøper dem.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer