<strong>HUSK DETTE:</strong> Skyll håret med kaldt vann før du går ut av dusjen. Dette lukker skjellagene som har åpnet seg mens du har dusjet i varmt vann! Foto: © rubberball
HUSK DETTE: Skyll håret med kaldt vann før du går ut av dusjen. Dette lukker skjellagene som har åpnet seg mens du har dusjet i varmt vann! Foto: © rubberball Vis mer

Dusj

Derfor bør du skylle håret med kaldt vann etter vasking

Et av frisørens beste tips.

Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Det er ikke mye som slår en god, varm dusj etter en litt kjølig høstdag. 

Du har sikkert hørt at en iskald dusj kan vekke både kropp og hjerne om morgenen? 

<strong>ANBEFALER Å SKYLLE HÅRET I KALDT VANN:</strong> Lise Holm-Glad, som er leder av Defines frisørteam.  Foto: KK
ANBEFALER Å SKYLLE HÅRET I KALDT VANN: Lise Holm-Glad, som er leder av Defines frisørteam. Foto: KK Vis mer

Og ikke nok med det, en ting mange glemmer, eller kanskje ikke vet, er at hvis du skyller håret med kaldt vann før du går ut av dusjen (altså etter hårvasken), så kan du ende opp med et langt bedre resultat.

Det er fordi varmt vann og sjampo åpner skjellaget i håret,altså det ytterste laget på håret, som har i oppgave å beskytte hårstrået, mens kaldt vann lukker det. 

- Dette er både enkelt og smart for å ta vare på håret, sier Lise Holm-Glad, leder for Defines frisørteam, til KK.no.

Ifølge eksperten er det balsamens oppgave å lukke skjellaget, men avslutter du med å skylle håret i iskaldt vann etter at du har påført balsam, er du garantert en best mulig effekt, pluss at du tar bedre vare på hårstråene. 

Når skjellaget på håret er åpent, er nemlig hårstråene dine mer utsatt for skade - som av føning, eller tørking med håndkle. 

Dropper du balsamen også, blir håret fort tørt, matt og statisk. 

Dette er den vanligste feilen

Å glemme å skylle håret i kaldt vann før du går ut av dusjen, er imidlertid ikke den vanligste feilen vi gjør.

<strong>IKKE FOR VARMT:</strong> Vasker du håret i for varmt vann kan det ende med at du får fett hår. Foto: carol_anne - Fotolia
IKKE FOR VARMT: Vasker du håret i for varmt vann kan det ende med at du får fett hår. Foto: carol_anne - Fotolia Vis mer

- Den vanligste tabben er faktisk å ikke skylle sjampoen godt nok ut av håret. 

- Bruk mindre sjampo og skyll godt ut. Selv den beste sjampoen kan gi irritasjon hvis den blir sittende i hodebunnen, sier Holm-Glad.

LES OGSÅ: Så lenge kan du gå med uvasket hår

Får du ofte fett hår? 

Agnes Gulbrandsen, frisør og gründer av frisørsalongkjeden Gevir, sier at varmeartikler, vær og vind er det som har størst slitasjeeffekt på håret ditt.

I en vaskeprosess er det slik at vannet åpner hårstråene, sjampoen rengjør, kuren pleier og bygger opp, mens balsamen lukker skjellagene. Men visste du også at varmen på vannet har mye å si?

- Vasker du håret i for varmt vann vil det stimulere talgproduksjonen og gi fett hår, sier Gulbrandsen.

LES OGSÅ: Flass eller tørr hodebunn?

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer