Sminketips

Derfor bør du stikke fingeren i munnen

...etter at du har tatt på leppestift.

UNNGÅ SMINKEFLAUSEN: Hvis du gjør dette, unngår du leppestift på tennene. Les hvorfor lengre ned i artikkelen. Foto: KKs Lille Sminkeskole
UNNGÅ SMINKEFLAUSEN: Hvis du gjør dette, unngår du leppestift på tennene. Les hvorfor lengre ned i artikkelen. Foto: KKs Lille Sminkeskole Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

FINN RIKTIG FARGE:

 • De fleste kler kalde, klare, men nøytrale rødfarger.
 • Oransje nyanser kan gi gulere tenner, men er pent mot olivenfarget eller solbrun hud.
 • En anelse blått gir hvitere tenner.
 • Rødfarger som inneholder mye blått er penest mot blek hud og kalde toner i hud og hår.
 • Fargevalg handler også om konsistens – du har større slingringsmonn når du velger lettere konsistenser hvor leppefargen skimter i mellom.
 • Du kan også dytte på leppestift med fingrene hvis du synes at fargen blir for tett.
 • Uansett skal du prøve fargen på leppene før du kjøper den!Kilde: Tone vid Skipá Det ser kanskje dumt ut, men det har noe for seg. Og dette er bare én av mange gode tips for perfekte røde lepper fra makeupartisten.SE OGSÅ: Vil du ha fyldigere lepper?

  Røde lepper: Trinn for trinn

  Har du lest bilaget til KK nr. 48/2011, KKs Lille Sminkeskole, vet du nok allerede hvorfor du skal putte fingeren i munnen.Her deler makeupartist og journalist i magasinutgaven av KK, Tone vid Skipá, sine beste råd. Og det er gjerne flere av dem enn fingertipset du ikke har hørt før.- Mange er nok litt redde for leppestift, og tør ikke bruke det helt, forteller vid Skipá til KK.no. Men med litt guiding går det forhåpentligvis litt lettere. Her forteller hun deg hvordan du får perfekte røde lepper, trinn for trinn.SE OGSÅ: Unngå vintertørre lepper i år

  Trinn 1: Tegn opp leppene

  Det er bedre å tegne opp litt for langt inn enn for langt ut, så kan du heller justere det etterpå. Lipliner er et må-ha når du legger markerte røde lepper. Ellers flyter fargen utover. Det gir også perfekt form til leppene.TIPS: Hvis du vil at fargen skal sitte ekstra godt, kan du fargelegge leppene svakt med blyanten.(Artikkelen fortsetter under bildet.)

  Trinn 2: Legg leppestift

  Legg rikelig med leppestift på leppene. Klem deretter av overflødig farge på et papir, og legg et lag til – da skal leppestiften holde lenger. TIPS: Bruk gjerne pensel, da får du bedre presisjon.(Artikkelen fortsetter under bildet.)

  Trinn 3: Tegn opp igjen

  Tegne rundt leppene en gang til - for å sikre at leppene er symmetriske og helt jevne. (Artikkelen fortsetter under bildet.)

  Trinn 4: Putt fingeren i munnen

  Lukk leppene rundt fingeren og trekk den ut. På den måten fjerner du overflødig farge som har en lei tendens til å sette seg på tennene.

  Noe du lurer på? Spør KK.no

  Hvordan kan jeg gjøre de trange, nye skoene mine mer komfortable? Hvordan legger jeg sminke som varer hele dagen? Når er det best å trene - før eller etter middag?Har du også et spørsmål om klær, sminke, kosthold eller trening? Send det til spor@kk.no, og vi vil finne det ut for deg.

 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer