Cecilie Krogh:

Derfor bør du stusse håret før og etter sommeren

Her er mine beste tips for hvordan du kan bevare et sunt hår gjennom hele sommeren.

FOTO: Cecilie Krogh
FOTO: Cecilie Krogh Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Beskytt mot solstråler

Det er ikke bare huden som trenger solkrem. Håret skånes på samme måte med en dose UV-spray. Dusj håret rikelig før du skal ut og nyte strandlivet eller sommerdagen. Husk også at solhatter, sjal eller kaps er enkle og gode verktøy for å beskytte håret. Da kan du også skjule et fett hår og utsette hårvasken en ekstra dag – vinn-vinn!

Bytt ut balsam med kur

Dette er et tips jeg gjentar ofte. En hårkur er ikke noe som frisørene prøver å prakke på deg for å tjene penger. Det gjør virkelig underverker for et hår som trenger gjenoppbygging. For å spare tid bruker du en hårkur som lukker skjellaget. Da kan den byttes ut med balsamen, og du behøver ikke å bruke ekstra tid i dusjen.

Ikke hopp over hårstussen

Gi helst håret en stuss både før og etter sommeren. Ved å kvitte deg med slitte tupper tåler håret også en røffere behandling i månedene som kommer. Et tørrere hår er mer sårbart, og tuppene deles lettere, noe som igjen fører til at lengdene knekker.

Unngå stylingverktøy

Gi føner, rettetang og krølltang en velfortjent ferie – det vil manken din takke deg for! De gangene du likevel ønsker å style håret med varmeverktøy, bør du passe på å bruke varmebeskyttende produkter før du begynner, og velg gode verktøy som skåner håret på best mulig vis.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer