Hår

Derfor bør du ta med et barnebilde til frisøren

Å beholde sin naturlige hårfarge blir mer og mer populært.

HÅRFARGE: Å velge hvilken hårfarge man bør gå for kan være et spørsmål man aldri blir helt klok på - men kanskje et barnebilde av deg kan hjelpe? FOTO:NTB
HÅRFARGE: Å velge hvilken hårfarge man bør gå for kan være et spørsmål man aldri blir helt klok på - men kanskje et barnebilde av deg kan hjelpe? FOTO:NTB Vis mer
Publisert

Å finne ut av hvilken hårfarge og frisyre man skal gå for kan ofte være vanskelig et vanskelig valg. Når man står midt i en hårknipe er det fort gjort å la seg inspirere av kjendisenes mange ideer.

For eksempel da Jenny Skavlan plutselig klippet seg kort og alle vil ha bob. For ikke å snakke om selveste Rachel-sveisen til Jennifer Aniston, som var den store IT-frisyren på 90-tallet og som har kommet tilbake i trendbildet gang på gang etter det!

Men også når det gjelder hårfrisyrer er det individuelt hva man kler og ikke. Så hvordan vet du hva som mest kledelig for akkurat deg?

Vi i KK-redaksjonen snakket her om dagen om utsagnet «du kler alltid den hårfargen og den frisyren du har fått naturlig best». Vi ble nysgjerrige og lurte på om det faktisk ligger noe i det. For å komme til bunns i saken tok jeg kontakt med to frisører for å høre hvilke tanker de har om denne påstanden.

Den naturlige looken

Birgitte Fløines, frisør ved salongen B.Hair i Molde, sier til KK at hun personlig foretrekker det naturlige.

- De som er født lyse har som regel lyse trekk i øyne, bryn og vipper. Det samme gjelder de som er mørke og rødhårede, så det fineste er å holde seg i disse tonene, men gjerne forsterk den naturlige looken.

- Hvordan forsterker man den, da?

- For eksempel ved å gjøre rødhårede enda friskere i fargen, eller å legge litt spill i lengdene på de som har lyst eller mørkt hår. Små justeringer kan gjøre mye, sier Fløines.

Mer populært

Frisøren har ingen fakta basert på at man alltid kler sin naturlige hårfarge best, men på bakgrunn av sine erfaringer stemmer påstanden som regel. Unntakene er de som var helt hvite i håret som barn, men som har blitt mørkere med årene - noe som er helt normalt.

- De skal ikke helbleke seg som voksen for å opprettholde den helt lyse hårfargen. Men de kler ofte å være blonde med litt naturlige striper, sier Fløines.

Å beholde en naturlig hårfarge er mer populært nå enn det var for noen år siden, skal vi tro Fløines. I dag er det få som er veldig lyse som ønsker sort hår, eller mørkhårede som vil farge det helt blondt.

Grått hår

Mange beholder sin egen bunnfarge og drar til frisøren for å gjøre noen småjusteringer, som nevnt ovenfor.

- Bortsett fra når man blir grå, da forstår jeg godt at folk vil farge inn en bunnfarge. Da kler man som regel best den tonen man hadde naturlig før man ble grå. Er man derimot sort naturlig og blir helt hvit når håret blir grått, vil jeg anbefale å gå litt lysere - da blir kontrasten mindre når etterveksten kommer.

Frisør og eier av NaluNalu frisør på Grünerløkka, Siri Myhre, sier til KK at hår handler aller mest om hvordan man vil uttrykke seg. Det handler om identitet og «hvem man ønsker å være».

Vil endre seg

- Det kan godt stemme at man ofte kler de tonene man har fått naturlig, men jeg tenker at ikke alt alltid må være så perfekt, eller at man skal sette seg i båser på hvordan ting skal være, sier Myhre.

De fleste velger å farge håret, men som Birgitte sier: Om man har sin naturlige farge som base, gjør man kanskje noen grep for å få litt mer liv og glans til den naturlige fargen.

- Håret er i forskjellige sykluser gjennom livet, hvor det hele tiden vil endre seg - som tykkelse og pigment. Samme skjer også med ansiktsformen, vi utvikler oss. Når man er ung kler man kanskje en annen frisyre bedre enn det man kler best når man blir eldre. Som frisør pleier jeg å ta utgangspunkt i det som er nå, sier Myhre.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer