Ull

Derfor bør du velge ull

10 gode grunner til at det naturlige ofte er det beste.

EN VINNER OM VINTEREN: Ull har mange fordeler. Det puster, og føles varmt samtidig som du ikke blir klam (F.v. genser i 90 prosent ull og 10 prosent kasjmir, kr 1700, Acne/Fashionmixology.no, lue fra Aubin & Wills/Net-a-porter.com i 100 prosent merinoull ca kr 400, singlett fra Nøstebarn i 70 prosent ull og 30 prosent silke kr 298, tunika fra Nøstebarn i 100 prosent ull kr 495 og cardigan fra See by Chloe/Net-a-porter i 100 prosent ca kr 2220) Foto: Produsenter/Forhandlere
EN VINNER OM VINTEREN: Ull har mange fordeler. Det puster, og føles varmt samtidig som du ikke blir klam (F.v. genser i 90 prosent ull og 10 prosent kasjmir, kr 1700, Acne/Fashionmixology.no, lue fra Aubin & Wills/Net-a-porter.com i 100 prosent merinoull ca kr 400, singlett fra Nøstebarn i 70 prosent ull og 30 prosent silke kr 298, tunika fra Nøstebarn i 100 prosent ull kr 495 og cardigan fra See by Chloe/Net-a-porter i 100 prosent ca kr 2220) Foto: Produsenter/Forhandlere Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Ønsker du å investere i delikate plagg som holder sesong etter sesong, da er det ull du bør se etter på merkelappen.LES OGSÅ: Votter som faktisk er fine.

Her er 10 gode grunner til å velge ull i vinter:

1) En av de viktigste fordelene med dette naturmaterialet er at det puster. Dermed blir du ikke klam, slik man lett blir av syntetmaterialer.2) Ull har luftlommer, noe som gir både varme og isolasjon. Dette gjelder selv om plagget er fuktig. 3) Ull kan brukes hele året, fordi det regulerer varmen. Dette gjelder også silke, så om du klør veldig av å ha ull direkte mot huden, kan du forsøke undertøy i en blanding av ull og silke. Silke er veldig slitesterkt på grunn av sine lange fibre, og bidrar nettopp på grunn av dette (ingen utstående, kløende tuster) til at plagget klør mindre.Se eksempler på varmende ullundertøy her:

4) Ull absorberer og transporterer fuktighet og svette fra kroppen, noe som gjør at det passer perfekt i skiløypa eller på turer. Visste du at ull kan bære opptil en tredjedel av sin egen vekt i fuktighet uten å virke vått? Dette betyr i praksis at du kan ha på deg ganske fuktige ullsokker uten at du blir kald, men hvis du gjør det samme med bomull eller syntet, vil du bli kald med en gang.5) Ull inneholder lanolin, eller ullfett, som bryter ned bakterier, og kan bidra til å hindre svettelukt.Se klær som takler sprengkulda her:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer