Bh-størrelser:

Derfor bruker vi feil bh-størrelse

- I verste fall kan du få helseproblemer av det, sier eksperten.

BH-STØRRELSE: Veldig mange kvinner tar utgangspunkt i en større de fant ut av for mange år siden, men kroppen går gjennom mange faser i løpet av livet som vil påvirke bh-størrelsen, som graviditet, vektoppgang, vekttap og alder. Foto: NTB.
BH-STØRRELSE: Veldig mange kvinner tar utgangspunkt i en større de fant ut av for mange år siden, men kroppen går gjennom mange faser i løpet av livet som vil påvirke bh-størrelsen, som graviditet, vektoppgang, vekttap og alder. Foto: NTB. Vis mer
Publisert

Hele 80 prosent av unge kvinner bruker feil bh-størrelse, og mange av oss foretrekker å gå uten bh fordi den presser, strammer og føles ubehagelig.

Noen bh-er føles for løse, noen for stramme, brystene faller ut av cupen eller stroppene strammer ubehagelig mot skuldrene. Høres det kjent ut?

Overraskende nok er bh-størrelser ikke standardiserte, som betyr at du kanskje må bruke helt ulike størrelser i ulike merker. Det gjør det nesten umulig å finne en passform som er perfekt for deg kun basert på størrelsen din. Likevel kjøper mange kvinner den samme størrelsen hele sitt voksne liv, ifølge studie.

Se for deg at du som ung fikk beskjed om å bruke 80 A. Da er sannsynligheten stor for at du fremdeles bruker 80 A, selv om brystene dine nok har endret seg mye siden da, for eksempel på grunn av aldring og vektendringer.

- Det kan være ganske komplekst og jeg skjønner godt jeg mange kvinner ender opp med å bruke feil bh-størrelse i ny og ne, sier Sofie Standal, markedssjef i MyMuse, til KK.

Så hvordan kan du finne den perfekte bh-størrelsen for deg?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.