Dansk Design

Derfor elsker vi dansk mote!

Her er tre konkrete grunner til at vi elsker dansk design og mange fine kjøpetips.

JA, VI ELSKER DANSK DESIGN: Dansk moter er en soleklar favoitt! Kjøpsinfo og mange flere fine plagg finner du lengre ned i saken. Foto: Produsentene
JA, VI ELSKER DANSK DESIGN: Dansk moter er en soleklar favoitt! Kjøpsinfo og mange flere fine plagg finner du lengre ned i saken. Foto: Produsentene Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Danske merker slår godt an i Norge, og få andre steder i Europa selger de like mye som de gjør her til lands.

Blant favorittene er merker som By Malene Birger, Beck Söndergaard, Bruuns Bazaar og Day Birger et Mikkelsen.

LES OGSÅ: Høstens 5 største trender

Rita Lassen-Urdahl, som er byråsjef for Patriksson Communication i Norge, gjør PR for både By Malene Birger, Bruuns Bazaar, Designers Remix og Day Birger et Mikkelsen. Hun er ikke i tvil; dansk mote er en stor favoritt i Norge!

- Alle varemerkene er godt innarbeidet og har lang historie i Norge, med en bred distribusjon som når hele landet og ikke kun utsalgssteder i storbyene. Danskene er flinke på design og følger de store tendensene. De tilbyr oppdatert mote til overkommelige priser, i tillegg til at de er gode til å drive business.

- Jeg tror dansk design appellerer til nordmenn fordi den har en skandinavisk stil og en passform som passer oss godt, sier hun.

3 gode grunner til at vi elsker dansk mote:
  • Danske designere er flinke til å lage klær for kvinnekroppen. De fremhever våre kvinnelige former og får oss til å føle oss bra!
  • Klærne er oppdaterte og på trend, uten å være ekstreme. Dermed kan man bruke klærne til hverdags og fest og ha dem i mange sesonger.
  • Stilen kan være både enkel og stilren eller lag-på-lag og mer bohemsk - derfor finner stort sett alle noe de liker!

Danske høstfavoritter


Her finner du fem av KKs favoritter fra fem utvalgte danske designere.

Fra By Malene BirgerFra Munthe plus Simonsen

Fra Designers RemixFra Day Birger et Mikkelsen

Fra Stella Nova


Becksöndergaard
Et annet dansk merke som gjør det godt i Norge, er Becksöndergaard. De lager deilige skjerf, fine vesker og lommebøker og annet tilbehør. Denne høsten lanserer de også sin første herrekolleksjon. Les mer om kolleksjonen og lær ulike måter å knyte skjerfene på her!

Stem på din favoritt!

Du kan gjerne stemme på flere alternativer om du ønsker det.

Dansk mote

Hvilket dansk merke er din favoritt?

LES OGSÅ: Ett skjørt, tre antrekk!

KK var i Køben under moteuka!


KKs mote- og skjønnhetsredaktør, Silje Pedersen, var tilstede under moteuka i København tidligere i høst, og spesielt godt likte hun visningen til Designers Remix:
- Designers Remix klarte å skape noe nytt og spennende. Jeg liker kombinasjonen av det avslappede og det skreddersydde, noe jeg syns er selve essensen av dansk design.

Videre trekker hun frem Stine Goya som en annen favoritt under Copenhagen Fashion Week:
- Stine er er flink til å gi klærne et glamorøst preg, uten at det blir for mye. Hun bruker delikate farger og materialer, noe jeg tror det norske folk faller for.

Ønsker du å lese mer om Siljes opplevelse av moteuka i Danmark, kan du besøke bloggen hennes på www.blogg.kk.no og bla deg bakover i arkivet.

By Malene Birger
 
210 (37%)
Day Birger et Mikkelsen
 
101 (18%)
Designers Remix
 
76 (13%)
Stella Nova
 
67 (12%)
Becksöndergaard
 
58 (10%)
Bruuns Bazaar
 
44 (8%)
Stine Goya
 
16 (3%)
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer