Oslo Fashion Week

Derfor er de Norges best kledde

Antrekkene på den røde løperen var rett og slett ekstremt vakre. Her er topp ti-lista.

MED WESTERN-DETALJER PÅ SNIPPEN: Multikunstner Jenny Skavlans vintagemiks og konjakkfargede 70-tallsveske tar henne helt til topps i KK.nos kåring av de best kledde under Oslo Fashion Week.  Foto: Per Ervland
MED WESTERN-DETALJER PÅ SNIPPEN: Multikunstner Jenny Skavlans vintagemiks og konjakkfargede 70-tallsveske tar henne helt til topps i KK.nos kåring av de best kledde under Oslo Fashion Week. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Selv om vi har fått se mye fin norsk design på catwalken under Oslo Fashion Week, har det vært minst like spennende å se hva de fasjonable gjestene har hatt på seg.

Og mens noen har gått i sko billigere enn en soft-is, har andre smykket seg med vesker til 42.000 kroner.

Kjendisene har glitret om kapp på den røde løperen. KK.no har derfor hatt en tøff jobb med å kåre de best kledde kvinnene under Oslo Fashion Week, men redaksjonens 10 favoritter er...

1. Jenny Skavlan

Programleder, skuespiller og designer Jenny Skavlan er kjent for sin kule stil, og har vunnet best-kledd-kåringer en rekke ganger.

Ofte stiller hun på den røde løperen i klær hun har designet selv, men på åpningen av Oslo Fashion Week gikk hun heller i vintage. Både gullbuksen med høyt liv fra London og vesken fra LA var av god gammel årgang. Blusen var fra Zara og skoene fra Frankrike. Skavlan var tydelig inspirert av herrestilen vi har sett mye av i motebildet de siste månedene.

Redaksjonen mener: - Ikke alle kan gå i løse gullbukser med høyt liv og smale bein med like stort hell. Stilen kunne tatt helt av - med paljetter, glamrock-t-skjorter og platåsko - men Skavlan går for en pyntet posh look i pen hvit slikebluse og svarte pumps. Blusen har western-detaljer på snippene, noe som matcher den konjakkfargede 70-tallsvesken perfekt. Jennys løse naturlig oppsatte hår er dessuten helt nydelig.





2. Charlotte Thorstvedt

Programleder og DJ Charlotte Thorstvedt var en av flere som hadde valgt klær fra rimelige kleskjeder under åpningen av Oslo Fashion Week, og demonstrerte at det ikke trenger å være dyrt å være trendy.

For mens modell, redaktør og tv-profil Kathrine Sørland gikk i hæler fra stjernefavoritt Christian Louboutin, kom 24-åringen i et par sko fra den britiske kleskjeden Primark, som kostet rundt 18 kroner. Litt mindre enn en softis.

Resten av antrekket bestod av et langt rødt skjørt og en svart blondebluse fra engelske Topshop. Armbåndene var fra Cooee og øredobbene fra Koma.

Redaksjonen mener: - Charlotte klarer kunsten å se ut som om hun kommer rett fra stranden til den røde løperen. Stilen er avslappet på en stilsikker måte, og hun viser at det fineste trenger ikke være det dyreste. Og vi elsker fargen på maxiskjørtet.





3. Linnea Dale

Ifjor troppet hun opp på den røde OFW-løperen i gjennomsiktig blondetopp, og annonserte at hun aldri bruker bh. Selv om det kunne blitt tacky, ble det bare kult.

Siden den gang har den tidligere «DonkeyBoy»-vokalisten vist oss at hun er en svært stilig dame. Noe vi ikke minst har sett under Oslo Fashion Week. På Kristian Aadneviks visning for Ricco Vero vekket hun oppsikt i en stor 70-tallshatt, svart maxikjole og leopardmønstret veske. Her avslørte hun til KK.no at for henne er høstens hotteste plagg en hvit ullcape.

Hatten er også på plass på Moods of Norways visning på Øvrevoll galoppbane, der Dale er kledd i jakke fra den norske designeren Veronica B. Vallenes, kjole fra Malene Birger, veske fra Claudia Ferrici, sko fra DNA og hatt fra Accessories.

Redaksjonen mener: - Linnea Dale er ikke redd for å kjøre sin egen stil, og har ikke skuffet en eneste dag under OFW. Hun er rocka og glamorøs, og er flink til å kombinere farger og tilbehør. Ikke minst er hun fin i hatt. Hun ser kanskje ung og uskyldig ut, men er mye råere enn som så.





4. Anne Berit Valla

Det er ikke så rart hun ankommer i lakserosa Moods of Norway-dress på den røde løperen. Modellen Anne Berit Valla er tross alt kjæresten til Moods-designeren Simen Staalnacke. Og hun ser helt strålende ut. Et stort pluss for Marc Jacobs-vesken og de hvite peep-toe-pumpsene fra Aldo.

Men det er ikke bare på åpningen av Oslo Fashion Week Valla imponerer. Iført en grå og svart cocktailkjole med gult belte i livet og lang skinnvest, er hun et syn på visningen av Kristian Aadneviks kolleksjon for Ricco Vero. Tidligere har vi også sett hvor fint hun styler en blå smal dressbukse, med en enkel hvit singlet, hvit dressjakke, pumps og et fargerikt belte.

Redaksjonen mener: - Valla er flink til å kle seg elegant, uten at det blir kjedelig. Hun har en søt og preppy stil hun røffer opp med knallfarget tilbehør eller rocka skinnvester, og velger klær som fremhever den flotte figuren.





5. Anne Rimmen

NRK-profilen, som tidligere har blitt kåret «Norges best kledde kvinne», har de siste årene blitt kjent for de fleste. Ikke minst på grunn av NRK Sporten, og som programleder for Melodi Grand Prix, men også på den røde løperen, ymse magasincover og i motereportasjer.

På Moods of Norway-visningen ser hun trendy og fresh ut iført et enkelt antrekk bestående av en oransje t-skjorte, langt svart maxiskjørt og en lekker naglebesatt clutch. Til KK.no beskriver hun selv looken som «en god blanding - litt fra Lindex og litt fra H&M».

I likhet med flere store Hollywood-stjerner, har Rimmen slengt seg på «skjorteknute»-trenden som har preget flere av sesongens catwalker. Maxiskjørtet, som Rimmen kombinerer t-skjorten med, har vært i skuddet lenge, og er definitivt en av denne sesongens «must haves». Det samme gjelder clutchvesken fra Portobello market i London.

Redaksjonen mener: - Rimmen kjører sommerens tre store trender med glans - maxiskjørtet, knall oransje og t-skjorteknuten. Hun viser hvor enkelt det kan gjøres, og at billig kan være like fint som dyrt.





6. Hege Golf

Tidligere toppmodell Hege Golf ser alltid like smashing ut. På åpningen av Oslo Fashion Week kjører hun Acne fra topp til tå, stashet med en stor brun skinnveske fra Mulberry, to markante armbåndsur og runde, gjennomsiktige briller fra Selima Optique.

Antrekket går i ulike nyanser av blått og grått - men til høsten blir det mer farger.

- Farger er et absolutt must for meg i høst. Jeg elsker farger og særlig burgunderrødt og oransje. I tillegg er jeg stor fan av vide herrebukser, sier stilikonet til KK.no.

Redaksjonen mener: - Hege Golf har en gjennomført kul stil. Hun kler seg i akkurat det hun vil. Vi elsker materialmiksen i dette antrekket - den røffe ullgenseren mot det tynne stoffet i buksen.





7. Mimi Blix

Modell og sanger Mimi Blix tok pusten fra de fleste under visningen av Kristian Aadneviks kjoler for Ricco Vero.

Iført en lang blå maxikjole fra den norske superduoen Haaning & Htoon, et stort indisk smykke rundt halsen og sko fra Bianco var hun et syn.

Redaksjonen mener: - Knall blått er en av sommeren- og høstens mest trendy farger, og Mimi Blix viser oss hvorfor. Stort pluss for statementsmykket rundt halsen. Mimi ser ut som en dronning i sin lange fotside kjole, og wow-faktoren er høy.





8. Anine Stang

Stjerneskuddet Anine Stang har slått gjennom som artist i Norge, ikke minst etter singelen "Trying you on". Hun er ikke redd for å kjøre en sexy stil, og klarer det med glans.

Det er den rocka stroppeløse kjolen med splitt foran og de svarte ankelstøvlettene hun hadde på seg på Aadnevik-visningen et glitrende eksempel på.

Den shiny vintagekjolen med sølvstriper hun skred nedover den rosa løperen på Moods-visningen i, viser også hva slags klesteft denne damen har.

Redaksjonen mener: - Anine Stang er ikke redd for å ta den helt ut, og der andre ville følt at de hadde på seg et kostyme, ser Stang bare smashing ut. Hun følger heller ikke trendene slavisk, men er tro mot sin egen stil.





9. Marian Saastad Ottesen

Skuespiller Marian Saastad Ottesen er en trofast gjest på Oslo Fashion Week. Den gravide stjernen, som blant annet har spilt i filmer som «Detektor», Elling-filmen «Elsk meg i morgen» og Erlend Loe-filmen «Tatt av kvinnen», sier til KK.no at hun «elsker korte kjoler». Og hun kler dem kjempegodt.

På Aadnevik-visningen ser hun fresh og trendy ut iført en lyseblå kjole med høyt liv, nudefargede sandaler med platå og lysebrun skinnveske. Under kjolen har hun en enkel hvit singlet, og neglene er lakkert i svart.

Redaksjonen mener: - Det har vært mye snakk om midi- maxi- og mini-lengder denne sommeren, men lengden på kjolen til Ottesen synes KK.no er helt perfekt. Verken for kort eller for lang, og lekkert til høye nudefargede sko, som dessuten gir skuespilleren lengre bein.





10. Caroline Skøyen

Helt til slutt vil vi hylle Caroline Skøyen, som vi traff på visningen til Armando Santos og Fam Irvoll.

Hun hadde valgt en råstilig, liten håndveske fra Mulberry i brunt skinn, som vi falt pladask for. Skøyen avslørte for oss hva som er trikset med å bruke en liten veske.

24-åringen var ellers kledd i lyserosa kjole fra H&M og hvite sko fra DNA.

















Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer