Sminkekost

Derfor er det ekstra viktig å vaske sminkekostene dine nå

Sommeren kan nemlig by på noen problemer...

VASK SMINKEKOSTENE: Vi glemmer fort at sminkekostene våre faktisk trenger en god vask i ny og ne. Antakeligvis oftere enn du tror! Sjekk ut alle tipsene nede i saken. Foto: Shutterstock / Neirfy
VASK SMINKEKOSTENE: Vi glemmer fort at sminkekostene våre faktisk trenger en god vask i ny og ne. Antakeligvis oftere enn du tror! Sjekk ut alle tipsene nede i saken. Foto: Shutterstock / Neirfy Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jeg skal ærlig innrømme at jeg er helt forferdelig dårlig på å huske å vaske sminkekostene mine. Og jeg tror ikke jeg er den eneste som er i samme situasjon? Jeg tror det ikke helt går opp for oss hvor mange bakterier vi smører inn på huden vår hver eneste dag, og som den allergikeren jeg er, kan dette umulig være bra - for noen!

I tillegg til at de blir skitne og fulle av bakterier, blir også resultatet av sminken din mindre bra når kostene er skitne. Mange opplever sikkert at de plutselig får et kviseutbrudd i ansiktet, og det viser seg at sminkekostene er en viktig bidragsyter til dette. Og det vil vi jo ikke ha noe av! Ikke bare drar de bakterier rundt på huden din hver gang du bruker dem, men bakteriene får også gode formeringsforhold når du lar kostene stå urenset på et varmt og fuktig bad. 

– Jeg synes man bør vaske kostene sine jevnlig gjennom hele året for å redusere bakterier både i koster og makeup, har Ingrid Presttun Eide, makeupartist og daglig leder ved makeupskolen Art Complexion, tidligere fortalt KK.no. 

LES OGSÅ: 5 sminkekoster du bør prøve - over 60 er anmeldt!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer