Sminkekost

Derfor er det ekstra viktig å vaske sminkekostene dine nå

Sommeren kan nemlig by på noen problemer...

VASK SMINKEKOSTENE: Vi glemmer fort at sminkekostene våre faktisk trenger en god vask i ny og ne. Antakeligvis oftere enn du tror! Sjekk ut alle tipsene nede i saken. Foto: Shutterstock / Neirfy
VASK SMINKEKOSTENE: Vi glemmer fort at sminkekostene våre faktisk trenger en god vask i ny og ne. Antakeligvis oftere enn du tror! Sjekk ut alle tipsene nede i saken. Foto: Shutterstock / Neirfy Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jeg skal ærlig innrømme at jeg er helt forferdelig dårlig på å huske å vaske sminkekostene mine. Og jeg tror ikke jeg er den eneste som er i samme situasjon? Jeg tror det ikke helt går opp for oss hvor mange bakterier vi smører inn på huden vår hver eneste dag, og som den allergikeren jeg er, kan dette umulig være bra - for noen!

I tillegg til at de blir skitne og fulle av bakterier, blir også resultatet av sminken din mindre bra når kostene er skitne. Mange opplever sikkert at de plutselig får et kviseutbrudd i ansiktet, og det viser seg at sminkekostene er en viktig bidragsyter til dette. Og det vil vi jo ikke ha noe av! Ikke bare drar de bakterier rundt på huden din hver gang du bruker dem, men bakteriene får også gode formeringsforhold når du lar kostene stå urenset på et varmt og fuktig bad. 

– Jeg synes man bør vaske kostene sine jevnlig gjennom hele året for å redusere bakterier både i koster og makeup, har Ingrid Presttun Eide, makeupartist og daglig leder ved makeupskolen Art Complexion, tidligere fortalt KK.no

LES OGSÅ: 5 sminkekoster du bør prøve - over 60 er anmeldt!

Større grobunn for bakterier

Det har seg faktisk slik at du bør gi sminkekostene dine en ekstra vask om sommeren.

– Det er mange som får blankere hud og/eller bruker solkrem om sommeren, og det kan gjøre huden mer klissete. Ofte går man da over makeupen flere ganger om dagen for å redusere blankhet og fikse sminke som har smeltet. Når talg og kremrester setter seg i kostene, blir det større grobunn for bakteriene i kostene slik at de bør vaskes oftere, sier Presttun Eide.

Men hvordan skal vi vaske sminkekostene våre, egentlig? Ifølge Presttun Eide er det ikke mer som skal til enn en mild såpe eller sjampo. For disse kostene har naturhår, akkurat som vårt eget, så det er viktig å ta godt vare på dem. En mild sjampo er derfor ypperlig for at det skal være mest mulig skånsomt for hårene i børsten.

Husk å skyll børstene godt så det ikke sitter noen såperester igjen i kostene. Når det kommer til kostene du bruker til foundation og concealer, har Linda Wickmann, offisiell makeupartist for Max Factor, en litt annen fremgangsmetode. Her kan det nemlig lønne seg å bruke oppvaskmiddel. Ifølge henne er dette det eneste som virkelig får ut oljene i produktene.

Valg av sminkekost har mye å si

Prisene på sminkekoster og pensler varierer veldig. Noen koster er rett og slett bare jålete og strengt tatt ikke nødvendige, selv om de ser pene ut og har høy pris. Merker som har spesialisert seg på sminke, har som regel veldig bra koster som ikke koster skjorta, for eksempel Bobbi Brown, Mac Cosmetics og Makeup Store.

Enkelte sminkeprodukter lanseres også med en tilhørende kost som er helt genial for akkurat det produktet, og digger du sminken vil som regel få en enda bedre opplevelse av produktet når du bruker den tilhørende kosten. Du må ikke ha alle type pensler som finnes der ute, men er det visse produkter du stadig bruker, vil påføringen og resultatet bli mye bedre med en god kost som er laget for et visst formål. Tidligere skjønnhetsansvarlig i KK og Henne, Tone Skipa, har laget en liten oversikt over hva du kan trenge og hva du bør se etter: 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer