Miniskjørt

Derfor er dette miniskjørtet overalt

Det har til og med fått sin egen Instagram-konto.

PÅ CATWALKEN: Miniskjørtet fra Miu Miu har fått mye oppmerksomhet – både på godt og vondt. FOTO: NTB.
PÅ CATWALKEN: Miniskjørtet fra Miu Miu har fått mye oppmerksomhet – både på godt og vondt. FOTO: NTB. Vis mer
Publisert

Du har kanskje fått med deg at miniskjørtet er tilbake. Men det stemmer jo ikke med teorien om at skjørtelengdene svinger i takt med konjunkturene: At korte skjørter bærer bud om børsen er på vei oppover – og motsatt.

Men kanskje er det nettopp i krisetider at vi trenger litt sårt tiltrengt optimisme. Det kan i alle fall forklare hvorfor klesplagget vi elsker å hate og hater å elske nå er tilbake.

Det er ett spesifikt miniskjørt som har fått mesteparten av oppmerksomheten.

KORT: Miniskjørtet har fått massiv oppmerksomhet etter at det først ble sett på catwalken hos Miu Miu. FOTO: NTB.
KORT: Miniskjørtet har fått massiv oppmerksomhet etter at det først ble sett på catwalken hos Miu Miu. FOTO: NTB. Vis mer
FOTO: NTB.
FOTO: NTB. Vis mer

Det kort-korte skjørtet fra Prada-lillesøster Miu Miu er så kort at enkelte har omtalt det som et belte. Det stopper imidlertid ikke moteverdenen som for lengst har lagt sin elsk på miniskjørtet.

Så populært er skjørtet at det har fått sin helt egen Instagram-konto!

Fra det først dukket opp på catwalken under motehusets SS22-visning har miniskjørtet skapt overskrifter (ja, også her hos KK), og influensere og andre motepersonligheter sverger til skjørtet.

– Etter to år i joggebukse er vi klare for fest og oppmerksomhet. Og det er nettopp det dette skjørtet får; oppmerksomhet, sier influenser Annabel Rosendahl til KK.

Hun tror det at skjørtelengdene nå kryper oppover i seg selv er nok til å skape oppmerksomhet. Men også mye bar hud.

KORTE SKJØRT: Influenser Annabel Rosendahl tror vi er klare for fest og oppmerksomhet etter to år med pandemi. FOTO: Instagram.
KORTE SKJØRT: Influenser Annabel Rosendahl tror vi er klare for fest og oppmerksomhet etter to år med pandemi. FOTO: Instagram. Vis mer

– Når det gjelder Miu Miu sitt miniskjørt har det fått mye oppmerksomhet fordi det er ekstremt kort i tillegg til å være lavt i livet. Det er mange år siden vi har sett low waist, og dette skjørtet representerer noe nytt både med lengden og det lave livet.

– Etter flere år med voluminøs og innpakket mote, er det klart for å pakke oss ut igjen. Så enkelt tror jeg det er, sier moteteoretiker Pia Henriksen til KK.

MOTETEORETIKER: Pia Henriksen mener Prada og Miu Miu vet hva de skal gjøre for å få oppmerksomhet. FOTO: privat.
MOTETEORETIKER: Pia Henriksen mener Prada og Miu Miu vet hva de skal gjøre for å få oppmerksomhet. FOTO: privat. Vis mer

– Men hva er det med nettopp dette skjørtet som gjør at det får så mye oppmerksomhet?

– Fordi det er akkurat litt for kort! Og frekt.

Og fordi skjørtet spiller på silhuetten til skoleuniformen i populærkultur-blandingen av uskyld og lyst, mener hun.

– Korte skjørt er tilgjengelighet. Det superkorte miniskjørtet varsler både fare og spenning, tror jeg, legger Henriksen til.

Så hvorfor er det slik at noe blir en hype i moteverdenen - og annet ikke?

– Fordi «de rette» personene bruker det på en måte som gjør at alle vil ha noe av den usynlige energien de utstråler - å være akkurat litt sånn som de, sier Henriksen.

Hun tror det italienske motehuset har greid å finne akkurat rett plagg til rett tid i den visuelle vrimmelen av uttrykk som slåss om oppmerksomheten i en tid hvor det er vanskelig å være utfordrende.

– Ingen hever øyenbrynet for noen ting lenger, helt til de så dette skjørtet.

Henriksen tror heller ikke det skadet å få Nicole Kidman i skjørtet på coveret av Vanity Fair – en forside det var mildt sagt delte meninger om.

PÅ FORSIDEN: Nicole Kidman i Miu Miu-skjørtet på coveret av Vanity Fair. FOTO: faksimile.
PÅ FORSIDEN: Nicole Kidman i Miu Miu-skjørtet på coveret av Vanity Fair. FOTO: faksimile. Vis mer

– Alt kan skje med det skjørtet, er det det utstråler, og det vet Miu Miu og Prada.

Prada har forøvrig fått nye vind i seilene de siste par årene etter at de hentet inn Raf Simons som nå er kreativ leder side om side med Miuccia Prada i luksusmotehuset.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer