Statisk hår

Derfor er håret ditt statisk nå

Ifølge eksperten er det faktisk slik at noen mer utsatt for statisk hår– men triksene som hjelper er enkle!

STATISK HÅR: Vi er ikke helt ferdige med luer og skjerf selv om sola endelig varmer litt – slik bekjemper du statisk hår. Foto: NTB
STATISK HÅR: Vi er ikke helt ferdige med luer og skjerf selv om sola endelig varmer litt – slik bekjemper du statisk hår. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Få ting er vel så velkjent som statisk hår – dessverre. Vi kaller det statisk, men visste du at det faktisk er snakk om en negativ elektrisk ladning i hårstråene? Jepp, såpass dramatisk er det! Og fryktelig irriterende.

Våren nærmer seg, men det er fortsatt aktuelt med en hals eller et skjerf i halsen for å skjerme mot lur vind – og da er det bare å si hallo til massevis av statisk hår. Hver dag. Vi så oss pent nødt til å spørre eksperten hva som hjelper.

– Når flere hårstrå får en negativ elektrisk ladning, så får det litt samme effekten som når man prøver å sette sammen to magneter av samme pol - de frastøter hverandre. På samme måte begynner hårstråene å løfte seg fra hverandre, forklarer Maya Stark fra Adam og Eva til KK.

Hun er Art Director for Adam og Eva Steen og Strøm samt Akademi-artist og lærer på Adam og Eva Skole og Akademi. Heldigvis har Stark tipsene klare til oss.

Ifølge eksperten, er det særlig én hårtilstand som gjør oss ekstra utsatt for statisk hår. Men dette kan hjelpe!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.