Mote

Derfor er Helen Mirren (68) et stilikon

- De yngre stjernene får virkelig konkurranse av denne dama, sier stylisten.

HELEN MIRREN: Den prisbelønte skuespillerinnen er 68 år, men ser likevel alltid like fantastisk ut!  Foto: All Over Press
HELEN MIRREN: Den prisbelønte skuespillerinnen er 68 år, men ser likevel alltid like fantastisk ut! Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
For en dame!

Den prisbelønte, Oscarvinnende skuespillerinnen Helen Mirren (68), gjør det klart at skjønnhet, mote og stil slett ikke har noe med alder å gjøre.

Hun imponerer til stadighet på den røde løperen med elegante og flotte antrekk.

Da hun i fjor kom i samme Dolce & Gabbana-kjole som 22-årige Rita Ora på den røde løperen, var både moteekspertene og KK.no-leserne enige om at Mirren kledde den best.

Så, hva kan vi lære av denne råelegante og svært så stilsikre 68-åringen?

LES OGSÅ: Blir hun det nye ansiktet til Dior?

EN FIN BALANSE: Alle kjolene til Mirren passer perfekt til figuren hennes. Og når hun kombinerer den dype kløften med lange ermer, ser det likevel veldig elegant ut.  Foto: All Over Press
EN FIN BALANSE: Alle kjolene til Mirren passer perfekt til figuren hennes. Og når hun kombinerer den dype kløften med lange ermer, ser det likevel veldig elegant ut. Foto: All Over Press Vis mer

Dype utringninger og lange ermer

– Jeg syns stilen til Helen Mirren er fantastisk. Hun kler seg riktig for sin alder, men det er likevel en «edge» over det, sier KKs stylist og motejournalist, Nadine Monroe.

– De yngre stjernene får virkelig konkurranse på den røde løperen av denne damen.

På den røde løperen bruker Helen Mirren gjerne tettsittende, fotside kjoler med mye fokus på midje. Og selv om kjolene gjerne har noen dype utringninger, balanserer hun det ut med lange ermer, som gir en sexy og elegant stil.

– Når du vet hva du kler og hva som passer din kropp, i tillegg til at du vet hva du føler deg vel i, så blir det perfekt, forklarer Monroe.

Og Mirren kommer langt med snittene på kjolene sine.

– Snittene på antrekkene snor seg rundt kroppen hennes og gir henne en enda mer fantastisk fasong. Med blonder, metalliske nyanser, dype utringninger og smale midjer, gir hun det lille ekstra, forklarer stylisten.

SE FLERE BILDER AV HELEN MIRREN HER:


LES OGSÅ: Slik har du ikke sett Kate moss før

Slik får Helen Mirren det til

Ja, det er liten tvil om at Helen Mirren alltid ser fantastisk ut.

Som de fleste andre Hollywood-stjerner har hun imidlertid én ganske stor fordel, som de fleste andre av oss ikke har - nemlig et helt team med stylister som sørger for at hun ser fantastisk ut til enhver tid.

– Hun har nok flinke stylister som finner de perfekte plaggene til henne, sier Monroe.

Men det er ikke dermed sagt at ikke stylistene og Hollywood-stjernene benytter seg av en god del triks som vi også kan ha nytte av.

– Shapewear er et fantastisk hjelpemiddel når du skal bruke litt trangere kjoler, sier KKs stylist.

Og shapewear kan virkelig utgjøre en forskjell! Bare se på den store forskjellen på før- og etter-bildene av KK-designer Gry Naley Andersen, da hun prøvde et antrekk med og uten en shape-body under.

Andre ting som er verdt å huske på hvis du ønsker å få en like elegant og flott stil som Helen Mirren, er å kjenne til kroppsfasongen din.

– Kle deg etter kroppsfiguren og alderen din. I tillegg er det lov til å være litt glam, men på en lekker og delikat måte. Pass på at du ikke overdriver, da kan det fort bli for mye, og bli tacky, sier stylisten.

Det samme gjelder tilbehøret - ikke overdriv.

LES OGSÅ: Om det er pupper eller lår - kjør på!

VEKKER OPPSIKT: – Jeg syns stilen til Helen Mirren er fantastisk. Hun kler seg riktig for sin alder, men det er likevel en «edge» over den, sier KKs stylist og motejournalist, Nadine Monroe.  Foto: All Over Press
VEKKER OPPSIKT: – Jeg syns stilen til Helen Mirren er fantastisk. Hun kler seg riktig for sin alder, men det er likevel en «edge» over den, sier KKs stylist og motejournalist, Nadine Monroe. Foto: All Over Press Vis mer
FØR OG ETTER: På bildet til venstre har Gry vanlig bh og truse under kjolen, mens hun på bildet til høyre har shapewear-kjole. Underkjolen gir henne enda mer definert fasong og ved å velge en underkjole i stedet for todelt shapewear, får dessuten Gry en jevn overgang. Magepartiet strammes opp og kjolen sitter som et skudd!
FØR OG ETTER: På bildet til venstre har Gry vanlig bh og truse under kjolen, mens hun på bildet til høyre har shapewear-kjole. Underkjolen gir henne enda mer definert fasong og ved å velge en underkjole i stedet for todelt shapewear, får dessuten Gry en jevn overgang. Magepartiet strammes opp og kjolen sitter som et skudd! Vis mer
EKSPERTEN: Nadine Monroe er motejournalist og stylist i KK.  Foto: Veronica von Clemm
EKSPERTEN: Nadine Monroe er motejournalist og stylist i KK. Foto: Veronica von Clemm Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer