Undertøy

Derfor er hvitt en sikker vinner

Klassisk, vakkert og alltid delikat. Slik unngår du at det blir gult og gustent!

GIR EN VELKLEDD OG FRESH FØLELSE INNERST OG YTTERST: Undertøy i lyse duse farger går aldri av moten, og passer like fint til hverdags som til fest, men vær varsom når du vasker det, så det ikke falmer og blir stygt. Her ser vi en bh med blonder og spiler (cirka kr 400, Elle MacPherson/Net-a-Porter.com).
GIR EN VELKLEDD OG FRESH FØLELSE INNERST OG YTTERST: Undertøy i lyse duse farger går aldri av moten, og passer like fint til hverdags som til fest, men vær varsom når du vasker det, så det ikke falmer og blir stygt. Her ser vi en bh med blonder og spiler (cirka kr 400, Elle MacPherson/Net-a-Porter.com). Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Ingenting er som en vakker neglisjé, en truse eller en bh i florlett hvit silke. Det sarte lyse stoffet gjør at vi føler oss både velkledde og glamorøse - innerst som ytterst.

De duse fargene, myke blondene og delikate broderiene gir oss en feminin og sensuell stil, samtidig som vi kan bruke det til alt - selv under sorte topper er hvite bh-er moderne.

LES OGSÅ: Slik blir undertøyet skikkelig rent

DUST OG DELIKAT: Hvit blonde-bh (kr 300) og truse (kr 150, Triumph), blomstermønstret sett (kr 450, Triumph), blonde-bh (kr 350) og truse (kr 250, Ganni), beige bh (kr 500) og truse (kr 200, Triumph) og pudderfarget sett (kr 500, Triumph). Foto: Produsenter
DUST OG DELIKAT: Hvit blonde-bh (kr 300) og truse (kr 150, Triumph), blomstermønstret sett (kr 450, Triumph), blonde-bh (kr 350) og truse (kr 250, Ganni), beige bh (kr 500) og truse (kr 200, Triumph) og pudderfarget sett (kr 500, Triumph). Foto: Produsenter Vis mer

Fordums glamour

Denne vinteren er lyst vintageinspirert undertøy med blonder og silke i vinden. Og dersom du elsker å gå i freshe hvite t-skjorter og vinterhvite kjoler, men misliker at undertøyet synes, er hudfargede bh-er og truser tingen.

I butikkene er det masse lekkert å velge mellom, men bare sørg for at du kjøper riktig størrelse.

- Gå inn i en undertøysbutikk og be om å bli målt for å finne riktig bh-størrelse. Det har alt å si at størrelsen er riktig, sier Maria Andersson, butikksjef for Triumph, til KK.

Og en bh skal sitte godt, så kjøp en som sitter stramt på det ytterste hakket. En bra regel er å gå ned en størrelse rundt og heller gå opp en bokstav i cupen.

Slik holder du det hvitt og fresht

Men du har sikkert opplevd at det hvite vidunderet brått blir lysegult og grått. Og ja, da har du nok gjort noe feil når du har vasket det - og det er fort gjort.

For vi vet jo at det ikke bare er å stappe alt inn i maskinen på 40 grader, helle inn vaske- og skyllemiddel og håpe på en ren og pen bh som er så god som ny.

Likevel så gjør vi det gang på gang, for vi glemmer at undertøy, og da spesielt bh-er, bør vaskes med forsiktighet:

- Vær litt forsiktig når du vasker de lyse fargene. En vaskepose, eller aller best håndvask, forlenger levetiden, tipser Andersson.

Flere gode vaskerådHva slags farge foretrekker du på undertøyet?
Først av alt: Følg som hovedregel vaskerådene på merkelappen. Under følger noen tommelfingerregler.

MASKINVASK: Bruk som sagt ikke vaskemidler med bleking, men hold deg vaskemiddel for kulørt tøy – gjerne Milo eller andre skånsomme produkter egnet for ull og silke.

HÅNDVASK: Skal du vaske for hånd, husk å sørge for at vaskemiddelet er oppløst før du legger bh-en oppi. Den bør heller ikke ligge i bløt i mer enn fem minutter.

TØRKING: Ikke heng bh-en til tørk i direkte varme, som over radiatorer, ovner eller i direkte sollys. Da kan den miste fargen. Å bruke klyper direkte på det delikate stoffet er heller ingen god ide. Da er det bedre å henge opp etter vaskeetiketten.

Svart
 
367
Hvitt
 
167
Nude/hudfarget
 
36
Rødt
 
36
Andre farger
 
24

Skyll den!

I tillegg anbefales det å skylle bh-en i vann innimellom vaskingen.

- Det bør ikke gå mer enn to dager mellom hver gang du skyller den opp. Da trenger du ikke gå så voldsomt til verks når du skal vaske den heller, sier Line Korsmo ved undertøysbutikken Lalina i en tidligere artikkel på kk.no.Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer