Accessoirer

Derfor er tilbehør i rosegull så genialt

Rosegull er ikke bare trendy, men også svært smart på accessoirer.

PASSER TIL ALT: Rosegullfargede armbånd passer like godt til sølv- og gullfarget tilbehør, og du kan gjerne bruke alle tre nyanser sammen, ifølge Silje Brøter Olsen ved Aldo. Foto: Per Ervland
PASSER TIL ALT: Rosegullfargede armbånd passer like godt til sølv- og gullfarget tilbehør, og du kan gjerne bruke alle tre nyanser sammen, ifølge Silje Brøter Olsen ved Aldo. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Du har sikkert både gullfarget og sølvfarget tilbehør i smykkeskrinet hjemme.

Selvfølgelig kan du bruke disse om hverandre, men mange er kanskje litt konservative: Har du et gullfarget halskjede på deg, bruker du gjerne ikke et sølvarmbånd til.

Da kan tilbehør i rosegull være smart. Ikke bare er det svært trendy akkurat nå, det bygger også bro mellom de ulike smykkene dine.

SE OGSÅ: Slik blir våren hos Glitter

ROSEGULL: Du må selvfølgelig ikke kjøpe ekte rosegull. Mange av de rimeligere tilbehørskjedene har plukket opp trenden. (Alle produkter fra Aldo, fra kr. 99). Foto: Per Ervland
ROSEGULL: Du må selvfølgelig ikke kjøpe ekte rosegull. Mange av de rimeligere tilbehørskjedene har plukket opp trenden. (Alle produkter fra Aldo, fra kr. 99). Foto: Per Ervland Vis mer

Kan kombineres med det meste

Ekte rosegull er en blanding av gull og kobber, som gir den karakteristiske gylne, rosa nyansen.

Cartier gjorde rosegull stort på 20-tallet ved å anvende det i sine Trinity-ringer – hvor gult, hvitt og rosegull ble brukt sammen, men siden har det rosa gullet lenge vært ute av motebildet. Nå er det imidlertid tilbake for fullt.

- Vi har blant annet sett rosegull på de populære klokkene til Michael Kors, og siden har det tatt helt av, sier Silje Brøter Olsen ved sko- og tilbehørskjeden Aldo.

- Det skyldes nok at det er en mellomting mellom gull og sølv. Det betyr også at du kan kombinere det med både sølv- og gullfarget tilbehør som du har fra før.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)


- Ikke så «blingete»

Synes du gult gull blir for mye, er også rosegull også et utmerket alternativ.
- Ja, mange synes vanlig gull blir litt for «blingete». Rosegull er hakket mer nedtonet, legger Brøter Olsen til.

Karin Persson, markedssjef ved Fossil Skandinavia, la også merke til den rosa trenden på klokker:

- Det har lenge vært en del gulldublé, men nå ser vi mer og mer rosegull. Det er en litt mer lakserosa nyanse, og er gjerne ikke fullt så «gull-gull» for dem som ikke liker det så godt, sier hun til KK.no i en tidligere artikkel.

FARGEGLAD VÅR: Foretrekker du mer farger, er neonfarger superhot denne sesongen. Enten på tilbehør (fra kr.99/Aldo) eller på neglene (kr.79/Aldo). Foto: Per Ervland
FARGEGLAD VÅR: Foretrekker du mer farger, er neonfarger superhot denne sesongen. Enten på tilbehør (fra kr.99/Aldo) eller på neglene (kr.79/Aldo). Foto: Per Ervland Vis mer

Flere tilbehørstrender

Aldo har dessuten tro på neonfarget og etnisk tilbehør.

- Vi ser fortsatt fjær på tilbehør. Gjerne med noenfarger. Tilbehør i sterke farger anbefales. Alt som skal til er gjerne et par øredobber eller et armbånd. En liten detalj kan gjøre mye ut av seg når fargen viser så godt igjen, påpeker Brøter Olsen.

- Det samme kan glade farger på neglene. Neglelakktrenden fortsetter også denne våren.


Mer accessoirer

Se også hvordan våren blir hos tilbehørskjedene Accessorize, Glitter og Morris.

Sjekk også KK.no sin store trendrapport for våren/sommeren 2012 - og vår oversikt over hvilke trender som resirkuleres denne sesongen.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer