TRENCHJAKKEN ER STJERNENES FAVORITT: Her ser du Alexa Chung, Blake Lively og Miranda Kerr avbildet i ulike varianter av trenchjakken.   Foto: All Over Press
TRENCHJAKKEN ER STJERNENES FAVORITT: Her ser du Alexa Chung, Blake Lively og Miranda Kerr avbildet i ulike varianter av trenchjakken. Foto: All Over Press Vis mer

Trenchcoat

Derfor er trenchjakken vårens sikreste jakkekjøp

Det kan være klassikeren som varer livet ut - om du velger den rette modellen.

Publisert
Noen plagg går aldri moten. Victoria Beckham, Angelina Jolie, Kate Middleton, Natalie Portman, Kirsten Dunst - you name them; de fleste motebevisste kjendiskvinner har en eller flere trenchcoater i basisgarderoben sin.

En trenchcoat har i utgangspunktet vært definisjonen på en enkel- eller dobbeltspent allværsfrakk med brede slag, belte og bærestykke av et slitesterkt og glatt stoff. Nå er det kommet flere - og mer spennende varianter.


LES OGSÅ: Her er den nye trench-coaten

Fine billigvarianter

Ifølge KKs mote- og skjønnhetsredaktør - Silje Pedersen, er en klassisk modell den smarteste investeringen.

- En klassisk modell som slutter på låret er den mest anvendelige, gjerne i beige, sort eller mørkeblått. Burberry lager de fineste variantene, men alle billigkjedene som for eksempel Zara og Lindex har mange fine varianter, som ikke koster skjorta, sier hun.

Selv har hun trenchen fra Surface to Air som sin personlige favoritt blant KKs 10 utvalgte trench-coater.

- Den er akkurat passe oversized. Da blir stilen både elegant og avslappet, sier moteredaktøren.

Her er de 10 fineste variantene akkurat nå:


LES OGSÅ: Victoria Beckham elsker trenchcapen

Se etter nye detaljer

Ønsker du å være mer «i tiden», kan du velge en variant med spennende elementer.

- Ser du etter en mer trendy variant, så anbefaler jeg å titte etter jakker med detaljer, for eksempel skinnermer. Hos Burberry Prosum så vi både mye sterke farger og metalliske stoffer for våren og dette tipper jeg blir en stor trend som kommer til å dukke opp i billigkjedene relativt snart, sier Pedersen.

Akkurat denne jakken er også veldig enkle å style.

- Det beste med trenchcoaten er at den kan brukes til alt og uansett alder! forklarer Pedersen:

- Style den enten nedtonet til jeans og converse eller over en elegant kjole med høye hæler.

Enkelte mener at trenchcoaten med belte har èn tommelfingerregel som aldri skal brytes:

Beltet skal alltid knyttes, ikke spennes.Enkelte trench-fundamentalister vil dessuten ha det til at frakken må ha ti knapper. Hva synes du?

LES OGSÅ: Slik gjør du trenchcoaten ny

KLASSISK, MEN IKKE SÅ KLASSISK: Her ser du trenchjakken i tre ulike varianter - alle er klassiske modeller, men fargen eller elementene på ermene gjør jakken hakket mer trendy og røff.  Foto: Produsentene
KLASSISK, MEN IKKE SÅ KLASSISK: Her ser du trenchjakken i tre ulike varianter - alle er klassiske modeller, men fargen eller elementene på ermene gjør jakken hakket mer trendy og røff. Foto: Produsentene Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer