Vintersko

Derfor er ullsåler så genialt

Gjør at du kan bruke favorittstøvlettene - og holde deg varm på føttene, vinteren gjennom.

ULLSÅLE: Redd for at du ikke får brukt de pene støvlettene dine i kulda? Løsningen er ullsåle! Den varmer mer enn du tror. Ha på deg et par varme strømpebukser og du er "good to go". Foto: All Over Press
ULLSÅLE: Redd for at du ikke får brukt de pene støvlettene dine i kulda? Løsningen er ullsåle! Den varmer mer enn du tror. Ha på deg et par varme strømpebukser og du er "good to go". Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Nå som kulda har kommet for å bli, er det mange som tyr til klumpete Moonboots og Uggs for å holde varmen. Når det graderstokken nærmer seg minus ti kuldegrader, eller mer, da vet du at det er tid for neglebitt.

Det virker som en nærmest umulig oppgave å finne pene og lette støvletter, som samtidig er fôret og holder kulden ute.

Så hva gjør du når du finner drømmeskoene, som er uten fôr?

Sålene fra Norsk Ullsåle har et belegg av naturgummi i bånn sørger for at sålen ligger på plass i skoen din. Foto: Produsenten
Sålene fra Norsk Ullsåle har et belegg av naturgummi i bånn sørger for at sålen ligger på plass i skoen din. Foto: Produsenten Vis mer

Bruk ullsåle

Som KK.no tidligere har skrevet, kan du faktisk bruke ankelboots hele året.

Alt du trenger er å kjøpe deg et par ekstra ullsåler, som du legger i skoen.


God investering

Prisene varierer fra 50 til 200 kroner, og sålene er en god og rimelig investering i denne kalde perioden.

Innleggssålene hindrer at kulden trenger gjennom, slik at du holder deg varm. Noen av sålene kan også klippes til, slik at de får perfekt passform i skoene dine.

Se kjøpetips her:


LES OGSÅ: Skotabben du bør unngå nå

Slik holder skoene dine hele vinteren

For at skoene dine skal tåle både kuldegrader og fuktige dager, er det viktig at du forbereder dem til vinteren, og at du tar godt vare på dem gjennom hele sesongen.

Hvis du syns skoene dine fort blir ødelagt, vil dette hjelpe deg:

 • Hvis du tar frem skoene fra i fjor, er det viktig at du rengjør dem før du gjør noe som helst annet. Bruk en svamp, klut eller børste med myk bust. Påfør et produkt som er ment til det materiale skoene dine er laget av. Det finnes ulike varianter for blant annet skinn, semsket og skinnimitasjon.

 • Har skoene dine en skinnkant mellom sålen og overlæret? Her er det ekstra viktig at du impregnerer og pleier skoene dine, siden det er på slike steder sko har en tendens til å ta inn vann.

 • Siden føttene dine avgir en del svette og fuktighet, lønner det seg også å la skoene hvile en gang blant. Unngå å bruke de samme skoene hver dag, så får materialet hvile.

 • Hvis skoene først er blitt våte, er det også viktig at du lar dem lufttørke, og ikke setter dem ved ovnen eller føner dem. Tørr og varm luft kan spesielt skade skinn, og føre til at det blir tørt og blast og sprekker opp.

 • Når du vet at du skal legge bort skoene, er det lurt å legge dem bort med em skoblokk nedi, ettersom de har lett for å miste formen og bli ødelagt, hvis de blir liggende i en pose i boden.
 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer