Grønt Hår

Derfor får du grønt hår i bassenget

Du trenger imidlertid ikke bruke badehette hele sommeren av den grunn.

DERFOR BLIR DET GRØNT: – Blondt hår kan lett få grønnskjær når du bader i klorholdig vann. Det er ikke klor, men oksidert metall som produserer den grønne fargetonen, sier eksperten.  Foto: magann - Fotolia
DERFOR BLIR DET GRØNT: – Blondt hår kan lett få grønnskjær når du bader i klorholdig vann. Det er ikke klor, men oksidert metall som produserer den grønne fargetonen, sier eksperten. Foto: magann - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Om du har bleket eller stripet håret, er sjansene store for at du har hørt advarsler om grønnskjær i de nyblonde lokkene.

«Pass deg for bassengvannet!» har du kanskje fått beskjed om.

Og ja, det er faktisk noe i dette. 

– Gamle kobberrør og klor kan føre til at bleket hår blir matt med grønnskjær, sier André Auster, frisør og kreativ leder ved Auster Academy.

LES OGSÅ: Slik redder du hårfargen

Hva skyldes det?

– Blondt hår kan lett få grønnskjær når du bader i klorholdig vann. Det er ikke klor, men oksidert metall som produserer den grønne fargetonen, forklarer Lise Holm-Glad, leder for Defines frisørteam. 

Hun sier at det er blekemiddelet som er tilført vannet i bassenget som kan være ansvarlig for det oksiderende metallet, men det er altså ikke årsaken til fargen.

– I dette tilfellet er det kobber, som er mest vanlig å finne i klorholdig vann, selv om det også kan forekomme naturlig i vann.

Og du trenger faktisk ikke å være i kontakt med klorvann i basseng for å oppleve grønnskjær i de blonde lokkene. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer