Flekker:

Derfor får du hvite «striper» på mørke klær

Og slik vasker du det bort!

HVITE FLEKKER: Hvite flekker kan stadig dukke opp på mørke plagg, spesielt under armene og på siden av plagget. FOTO: NTB Scanpix
HVITE FLEKKER: Hvite flekker kan stadig dukke opp på mørke plagg, spesielt under armene og på siden av plagget. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Jeg tipper de aller fleste har opplevd det. Du vet - når du skal dra på deg en helt nyvasket mørk bukse eller en mørk overdel, så oppdager du plutselig at du har klart å få noen hvite striper eller flekker på det rene plagget.

Disse stripene skyldes ofte deodorant, og føles ordentlig frustrende når man har dårlig tid og er på vei ut døren på morgenkvisten.

Leder for Orkla Forbrukerservice og vaskeekspert i plusstid.no, Malin Skaar, sier til KK at man først og fremst bør vente med å ta på plagget til deodoranten har tørket for å forhindre disse kjedelige flekkene.

Videre forteller hun at dersom tøyet ikke vaskes godt nok, som vil si ved så høy temperatur som fiberen tåler og med riktig type og mengde vaskemiddel, vil bare svetten alene kunne sette stygge flekker på tøy.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer